Inici COMARQUES BAIX MAESTRAT El Baix Maestrat renueva su compromiso con lo pacientes de DCA

El Baix Maestrat renueva su compromiso con lo pacientes de DCA

452

Nou ajuntaments del Baix Maestrat han escenificat avui el seu suport a l’Associació de Dany Cerebral Adquirit Ateneu amb la firma del conveni anual que subvenciona el programa que l’entitat presta a Benicarló, seu comarcal del servei. L’aportació del consistori benicarlando és de 5.000 euros.

Benicarló ha estat la seu aquest matí de la firma de convenis entre l’Associació Ateneu de Dany Cerebral Adquirit i nou ajuntaments de la comarca per tal de finançar el programa d’inserció social que Ateneu Castelló du a terme a la delegació de Benicarló, on presta servei a 28 persones dels municipis del nord de la província. Pel que fa a Benicarló, l’Ajuntament s’ha compromés a atorgar una subvenció de 5.000 euros per a col·laborar en la prestació dels diversos programes destinats a l’atenció de les persones afectades per dany cerebral adquirit i les seues famílies, a banda de mantenir la cessió de l’espai que actualment ocupa l’associació, a les instal·lacions de l’antiga Escola de la Mar Irta.

La resta de municipis presents a l’acte de firma del conveni han estat Vinaròs, Peníscola, Alcalà de Xivert, Càlig, Sant Mateu, Sant Jordi, Cervera i Catí, que també aporten finançament per al desenvolupament del programa.

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha reiterat el compromís de l’Ajuntament amb el servei d’Ateneu i ha recordat que «des de la implantació de l’associació a Benicarló, l’Ajuntament ha donat suport tècnic, material i financer per a dur a terme els projectes de l’entitat». Així mateix, Miralles ha destacat el treball que realitza l’associació «per millorar la qualitat de vida de les persones amb dany cerebral adquirit».

La vicepresidenta d’Ateneu Castelló, Provi Casanova, ha agraït el finançament que aporten tots els ajuntaments i ha constatat que «el servei creix any rere any» i que «l’objectiu és continuar creixent perquè les necessitats de la zona així ho demanden».

Un servei per a tota la comarca

El projecte que ofereix Ateneu Castelló se centra en serveis de fisioteràpia, logopèdia, neuropsicologia, suport psicosocial, tallers i transport adaptat per a les persones que ho necessiten. El servei, que va començar ja fa nou anys, atén 28 usuaris procedents de poblacions de tota la comarca, amb el suport de professionals especialitzats que presten servei.

En les instal·lacions de l’Escola de la Mar disposen de tres sales per a activitats de tallers i teràpia, un despatx i altres espais compartits amb la Unitat de Respir per a Malalts d’Alzheimer, com el vestíbul, el gimnàs, els lavabos o el saló d’actes.

Article anteriorEls Reis Mags a la Caixa Rural Vinaròs
Article següentPeñíscola mejorará el alumbrado de la urbanización Urmi