Inici VINARÒS Donació d’equipament informàtic i climatització a l’Ajuntament de Vinaròs

Donació d’equipament informàtic i climatització a l’Ajuntament de Vinaròs

363

Begoña Lopez, regidora d’Educació, Anna Garcia, coordinadora del Consell Municipal de Formació de Persones Adultes, i alguns membres de l’Associació d’Alumnes del Consell Municipal d’FPA, es van reunir ahir a l’aula d’informàtica del Centre d’FPA per tal d’anunciar una donació d’equipament informàtic i climatització que ha realitzat l’associació d’alumnes a l’Ajuntament de Vinaròs, gràcies a la loteria de Nadal guanyada el passat any 2017.

Begoña Lopez, ha indicat que “En un acte que els honra, els alumnes han volgut fer aquesta donació, i personalment, m’ompli de satisfacció que persones com ells dugen a terme una acció com aquesta desinteressadament”.

La decisió de donar aquests ordenadors sorgeix d’una Junta General celebrada al març on els membres de l’Associació d’Alumnes del Consell Municipal d’FPA van decidir que una part dels diners que van tocar a l’associació aniria destinada en benefici de tots els alumnes. Per això, es farien certes donacions a l’Ajuntament de Vinaròs, perquè tots aquells que estiguin apuntats al Centre de Formació de Persones Adultes i participen en els cursos que es realitzen al llarg de l’any puguen gaudir d’aquestes.

José Antonio Lázaro, representant de l’Associació d’Alumnes del Consell Municipal de Formació de Persones Adultes, ha explicat que en la loteria que va tocar el passat nadal, l’associació tenia 206 dècims agraciats i es van repartir més de 3.400.000€ repartit entre quasi bé, 700 persones. En veure que la necessitat principal era la de disposar d’equips informàtics es va decidir comprar-los. A més, també ha destacat que es posarà climatització a una aula on fa falta perquè els alumnes estiguin més agradables.

Segons han indicat els membres de l’Associació d’Alumnes del CM d’FPA la quantitat d’equips comprats són 17 amb un valor de 21.000€. A més, també s’ha destinat 21.000€ per ajudar a diferents ONG’s que s’anirà gastant en quantitats petites any rere any, i uns altres 21.000€ més, que s’han destinat als membres de l’associació per tal de cobrir econòmicament, els actes d’aquesta.

Anna Garcia, coordinadora del Consell Municipal d’FPA, ha indicat que des de fa més de 20 anys es realitzen cursos d’informàtica amb la intenció de formar als alumnes de la comarca en l’alfabetització digital. El passat any es van realitzar unes 500h de classes, en cursos d’informàtica que es realitzen d’octubre a juny, i cadascun dura de 3 a 4 mesos. A més, hi ha diferents nivells, des d’iniciació a la informàtica fins a cursos més específics com Excel, Photoshop o ContaPlus, i des de fa poc també s’ofereixen cursos per aprendre a utilitzar tabletes i mòbils. A més, l’aula d’informàtica també s’utilitza per a altres cursos quan es fa necessària la utilització de les noves tecnologies.

Article anteriorL’Associació de Premsa Comarcal Valenciana es dóna cita a Sueca
Article següentIntercanvi generacional entre usuaris del Centre de día i alumnes de Benicarló