Inici COMARQUES Diputació de Castelló aportarà 12,4 milions als municipis amb el Pla d’Obres...

Diputació de Castelló aportarà 12,4 milions als municipis amb el Pla d’Obres i Serveis

146

La Diputació de Castelló aprovarà en el ple el Pla d’Obres i Serveis, que permetrà als municipis rebre un total de 12,4 milions per a inversions i despesa corrent   

  • El president de la institució, José Martí, destaca “la clara aposta per l’autonomia dels ajuntaments, que han decidit quina quantitat destinen a despesa corrent i a projectes per a les seues respectives localitats“

 

Castelló, 18 de abril de 2021   La Diputació de Castelló aprovarà de manera inicial aquest dimarts en ple el Pla Provincial de Cooperació d’Obres i Serveis de 2021, que permetrà distribuir entre municipis de la província un global de 12,4 milions d’euros per a impulsar tant projectes com cobrir despeses corrents dels ajuntaments.

El denominat Pla 135 ha impulsat est unes bases més flexibles, la qual cosa ha permés als ajuntaments disposar de més llibertat i autonomia per a decidir on invertir els fons que reben de la Diputació.

Si l’any passat ja es van introduir millores com l’eliminació de l’obligatorietat de retornar les baixes d’adjudicació, enguany s’han suprimit els percentatges tope de despesa destinats a inversions i despesa corrent, la qual cosa suposa en la pràctica que els ajuntaments ja no estaran obligats a invertir els seus diners seguint les directrius de la corporació provincial.

Aquest canvi beneficiarà a 127 municipis, que se sumen als huit –els de major població– que ja gaudien d’aquest regla, que deixa en mans dels ajuntaments quin percentatge destinen a despesa corrent i quina quantitat reserven per a inversions.

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha subratllat “la clara aposta per l’autonomia dels ajuntaments, que han decidit quina quantitat destinen a despesa corrent i a projectes per a les seues respectives localitats“.

Per a Martí, aquests canvis en el Pla 135 “demostren que aquesta Diputació escolta els nostres alcaldes i alcaldesses, que són els que ens han anat “traslladant aquests canvis des que iniciem la legislatura en els diferents fòrums de diàleg que hem impulsat per a estrényer la nostra relació amb el territori”.

Amb aquesta aprovació inicial, segons destaca el diputat de Cooperació i Concertació amb els ajuntaments, Ximo Huguet, s’obri ara o termini de 20 dies d’informació pública perquè els municipis formulen les al·legacions oportunes, després de la qual cosa ja es donarà l’aprovació definitiva. Amb això, a partir de l’adjudicació de les subvencions cada ajuntament rebrà el 75 per cent de la inversió, a diferència del 50 per cent que venien percebent fins ara. La resta dels diners serà transferit a les arques municipals una vegada l’ajuda estiga justificada.

El que es manté invariable és la quantitat que arribarà als municipis de Castelló, 12,4 milions d’euros, i els criteris de ‘discriminació positiva’ que beneficien als pobles amb menys recursos i a aquells que compten amb pedanies disperses pels termes.

El desglossament de les aportacions queda de la següent manera:

Gaste inversió Real

.- Aportació Diputació 8.365.803,82 €

.- Aportació Ajuntaments 1.040.244,65 €

.- IMPORT TOTAL 9.406.048,47 €

Despesa Corrent

.- Aportació Diputació 4.010.424,86 €

.- Aportació Ajuntaments 668.560,40 €

.- IMPORT TOTAL . 4.678.985,26 €

Article anteriorVinaròs: més art urbà al carrer de la Donzella
Article següentXats grupals d’Instagram: Una porta d’accés als hackers