Inici BENICARLÓ Dijous comença la Festa de la Carxofa 2024 amb les Jornades del...

Dijous comença la Festa de la Carxofa 2024 amb les Jornades del Pinxo

232

La Demostració Gastronòmica de Pinxos de la Carxofa d’aquest dijous 11 de gener donarà el tret de sortida oficial a la 31 edició de la Festa de la Carxofa. Enguany, les Jornades del Pinxo (del 12 al 28 de gener) comptaran amb una participació de 25 establiments

La regidora de Turisme, Inma Calvet, el regidor d’Agricultura, Borja Castell, i el president de l’associació Benicarló Restauració, Iván Alemán, han presentat avui una nova edició de les Jornades del Pinxo de la Carxofa, que començaran aquest dijous amb una demostració gastronòmica que servirà per a inaugurar oficialment la 31 edició de la Festa de la Carxofa.

La presentació comptarà amb la participació de 25 establiments, que elaboraran una extensa diversitat gastronòmica on la carxofa serà sempre l’ingredient imprescindible, amb receptaris que van des d’allò més tradicional a la cuina més innovadora.

Per tal que totes les persones puguen gaudir dels pinxos, es podran adquirir tiquets a partir d’avui mateix a la Tourist Info a un preu de 3 euros (beguda a part). El dijous també hi haurà tiquets a la venda al mateix Magatzem de la Mar.

Després de la presentació, les Jornades del Pinxo començaran a partir de divendres 12 i s’allargaran fins al 28 de gener. Durant els tres caps de setmana que duraran les jornades, i per tal de facilitar el tast de tots els pinxos, els establiments s’han organitzat en tres rutes diferents en funció de la seua ubicació. A més, les persones que visiten qualsevol dels establiments inclosos en les tres rutes podran participar en el sorteig de diferents premis, com ara xecs regal per a gastar als comerços de Benicarló, lots de caixes de Carxofa de Benicarló o menús gastronòmics de la carxofa per a degustar en diferents restaurants de Benicarló.

Com a novetat, enguany s’ha incorporat al llibret de les Jornades del Pinxo informació sobre l’accessibilitat dels establiments i sobre les diferents opcions de preparació dels pinxos (amb o sense gluten, opció vegana o vegetariana), a més d’informació sobre al·lergògens.