Inici PREMSA VALENCIANA Dia Internacional de les persones amb Discapacitat a Vinaròs

Dia Internacional de les persones amb Discapacitat a Vinaròs

246

La Corporació Municipal i entitats locals han celebrat aquesta jornada tan important amb diferents activitats de conscienciació i la lectura del manifest institucional a la plaça Parroquial

Vinaròs s’ha sumat als actes programats aquest 3 de desembre, des de Cocemfe Maestrat, Afaniad, Associació de Comerciants, Creixem, l’AMPA de col·legi d’Educació Especial del Baix Maestrat i la resta dels centres educatius, per donar més visibilitat a les persones amb discapacitat i fer de Vinaròs una ciutat molt més inclusiva.

Durant el matí la corporació municipal va participar en les diferents activitats que es van dur a terme, amb l’objectiu de conscienciar-los de les dificultats que pateixen en el seu dia a dia els veïns amb discapacitat a l’hora de moure’s per la ciutat. L’acte va consistir en seure a una cadira de rodes per fer un petit recorregut pels carrers del centre de la localitat i comprovar de primera mà les dificultats que cada dia han de superar les persones amb mobilitat reduïda. D’altra banda, també es van posar en la situació de les persones invidents, tapant-se els ulls per caminar per la ciutat amb un bastó, on també han pogut comprovar la gran dificultat que suposa caminar sense veure res.

L’acte central de la jornada va ser la lectura del manifest institucional per part de la corporació municipal, entitats locals i centres educatius. Sobretot es va destacar que la falta d’accessibilitat i d’una societat més inclusiva són les principals causes de la discriminació, que encara avui en dia, pateixen les persones amb discapacitat. El manifest ha demanat més ajuda per part de totes les administracions i institucions per fomentar la tolerància i la convivència, així com la posada en marxa de polítiques que s’adapten a les necessitats d’aquest col·lectiu tan important de la nostra societat.

Després de la lectura del manifest es va fer un ball conjunt per part de tots els col·legis de la localitat i un petit cercavila pel centre de la localitat per donar més visibilitat a les persones amb discapacitat. Durant aquest mes de desembre continuaran les activitats amb motiu d’aquesta jornada tan important per conscienciar als veïns i fer de Vinaròs una ciutat molt més inclusiva.

Podreu trobar més imatges al 7dies actualitat de Vinaròs d’aquest setmana. Fotos: Julián Zaragozà

Article anteriorActe de presentació del cartell del Carnaval de Vinaròs
Article següent(Galeria) Inauguració Mercat Nadal de Benicarló