Inici COMARQUES Defunció de Paco Baila, mestre i polític vinarossenc

Defunció de Paco Baila, mestre i polític vinarossenc

843

Ahir dia 14, el professor i polític del Partit Popular Francisco Baila Herrera (Vinaròs, 1937-2021) va morir a la seua ciutat natal.

Doctor en Filosofia i Ciències de l’Educació, durant 25 anys va exercir com a professor de la UNED. La seua tesi doctoral va ser “Los Eclesiásticos de la Orden Ecuestre de Sta. Maria de Montesa” “La Enseñanza Pedagógica en la Orden de Montesa y territorio del Maestrazgo”. Baila va ser també autor de l’obra «Sinopsis evolutiva de la Enseñanza Primaria Estatal en España» treball publicat en la Revista 2Millars”, i autor del “El aula de gramática latina de Vinaròs: síntesis histórico-pedagógica”.

Professor numerari de l’Institut “Lepoldo Querol” de Vinaròs i professor del col·legi Universitari de Castelló (1978). Coordinador General de totes les Facultats de la*UNED de Tortosa, on va publicar “Educación Medieval” (Revista Cadup, 1987); va exercir de catedràtic a Barbastre. Al desembre de 1993 va ser nomenat Director del Departament d’Educació del «Campus Herrero» de la Universitat Jaume I de Castelló.

En 1995 va ser nomenat Director Territorial de Cultura, Educació i Esports de Castelló i l’any 2007 director general d’Educació i Centres Docents de la Generalitat Valenciana. L’últim càrrec que va ostentar, fins a l’any 2015, va ser el de president del Consell Escolar de la Comunitat Valenciana.

En 2016, el Ministeri d’Educació, Cultura i Esports li va concedir l’Orde Civil d’Alfons X el Savi en la categoria d’Encàrrec.

L’any 2012 l’Ajuntament de Vinaròs li va atorgar la màxima distinció local, el Grinyó Ballester, reconeixent-li la seua labor a recuperar i potenciar la història i costums de la localitat.

El PP provincial li va retre homenatge al novembre de 2011 per la seua llarga trajectòria en el partit.

Article anteriorLa Brigada d’Obres i Serveis de Benicarló rebaixa els escocells de la plaça de Sant Bartomeu
Article següentA punt les carpes de festes de Vinaròs