Inici VINARÒS Convocatoria per la reobertura del JJ Cinema de Vinaròs  

Convocatoria per la reobertura del JJ Cinema de Vinaròs  

1015

Assemblea ciutadana per la reobertura del JJ Cinema de Vinaròs convoca el 6 de Juliol a les 20:00h a la Casa de la Cultura de Vinaròs. 

A començaments del passat 2020 -davant la constatació que l´equip de govern local no volia continuar amb la política de subvenció de la sala de Cinema de la ciutat- varem constituir una Plataforma Ciutadana per sol·licitar a l’Ajuntament de Vinaròs que s’involucrés activament per possibilitar la seua reobertura.

Desde la primera reunió celebrada a la Casa de la Cultura – on varem presentar la nostra proposta en aquest mateix mes de Juny del 2021 – malgrat totes les limitacions obligades per la pandèmia del Covid-19- hem dut a terme una serie d´actuacions encaminades a convéncer al govern municipal de la necessitat de que el JJ Cinema esdevingue un recurs cultural del municipi.

Foto d’arxiu 7dies 2018 – Festival Curts Agustí Comes

Per aquesta raó hem convocat una Assemblea el proper 6 de Juliol a les 20:00h a la Casa de la Cultura de Vinaròs, on farem públic el nostre manifest, totes les actuacions realitzades durant aquest temps, així com la nostra voluntat d´englobar tant a ciutadans i ciutadanes particulars, com a associacions culturals per a que recolzen aquesta reivindicació.

Però, per què veiem necessària la reobertura del JJ Cinema?: 

– Perquè es troba en bones condicions i amb llicència en vigor, de manera que pugui reprendre la seua activitat sense més dilació i sense una forta inversió inicial.

– Perquè la ciutadania de Vinaròs no disposa de moltes més dotacions d’espai destinat a la cultura i totes elles amb un aforament molt més reduït.

– Perquè a demés de la projecció de pel·lícules de caràcter comercial, es podrien projectar desde òperes, ballets, cicles d’autor o gènere, festivals de curtmetratges, Cine Club, pel·lícules en VOS, cursos i cicles adreçats als centres educatius, etc…

– Perquè tant el seu emplaçament urbanístic, com la seua fàcil adaptabilitat per a les persones amb discapacitats o mobilitat reduïda, garanteixen l´accés a tothom que vulga gaudir d´una activitat cultural sense haver de fer ús de cap altre mitjà de transport.

– Perquè és una institució cultural imprescindible per mantenir viu el centre de Vinaròs, beneficiant al sector turístic-cultural que és tanmateix un motor econòmic.

Per tot això -desde aquesta plataforma- animem a tothom a que faigue seua la nostra reivindicació de fer del JJ Cinema un recurs cultural del municipi, recolzant el projecte de la seua reobertura.

Nota de premsa

Article anteriorEstudio de Danza Marta Martínez: clásica, contemporánea, flamenco y sevillanas
Article següentEl Club Natació Vinaròs es manté en la màxima Categoría Autonòmica: Divisió d´Honor