Inici BENICARLÓ Confirmat rebrot de coronavirus a Castelló

Confirmat rebrot de coronavirus a Castelló

1311

• Salut Pública confirma un brot de coronavirus a la ciutat de Castelló
• S’han confirmat 16 casos positius, cap d’ells greu, i continuen les investigacions

• La província de Castelló compleix 11 dies seguits sense registrar morts per coronavirus  i segon dia a la Comunitat Valenciana

Salut Pública ha confirmat aquest dilluns 29 un brot de coronavirus a la ciutat de Castelló. Es tracta d’un grup format per diferents nuclis familiars en el qual s’han confirmat 16 casos positius, cap d’ells greu. Tots es troben aïllats i continua el seguiment de contactes.
Segons la investigació realitzada per Salut Pública, el origen del brot ha sigut una reunió familiar durant la celebració de Sant Joan. Una de les famílies participants procedeix de la ciutat de Lleida, i un dels seus membres va presentar símptomes el passat dia 22 de juny.

Altes en el brot de Rafelbunyol
Pel que respecta al brot detectat en una empresa de Rafelbunyol, Salut Pública ha confirmat que sis dels primers set casos positius ja han sigut donats d’alta. La resta continua pendent de la confirmació definitiva a través de la prova sanguínia ELISA d’alt rendiment per a determinar si es consideren part del brot per ser casos actius o es confirmen com a infeccions anteriors.

La Comunitat Valenciana no ha registrat, per segon dia consecutiu, cap defunció per coronavirus, per la qual cosa el total continua en 1.473 persones.
Per part seua, les altes continuen en ascens i s’han registrat 22 des de l’actualització d’aquest diumenge. En total són ja 14.728 les persones que s’han curat des que va començar la pandèmia. Per províncies: 1.721 a la província
de Castelló, 5.032 en la d’Alacant i 7.970 en la de València, a les quals cal sumar altres 5 corresponents a desplaçats.
Quant a casos positius nous, des de l’última actualització s’han detectat 4 casos a través de PCR que eleven a 11.543 el total de positius des que va començar la pandèmia. Per províncies:
• 1 a Castelló (1.606 en total)
• 0 a la província d’Alacant (3.963 en total)
• 3 a la província de València (5.970 en total)
• 4 no assignats (no nous)
En aquests moments queden actius 2.099 casos, la qual cosa suposa un 11,4% del total
de positius.
El nombre de pacients ingressats als hospitals valencians en aquests moments és de 57 persones, 7 d’elles en les Unitats de Vigilància intensiva:
5 a la província de Castelló, 1 d’ells en UCI; 24 a la província d’Alacant,
d’ells 4 en l’UCI; i 28 a la província de València, d’ells 2 en l’UCI.
El nombre d’altes de professionals sanitaris és de 2.285 i el nombre total de positius en professionals en aquests moments és de 493.
El nombre total de proves dutes a terme per a la detecció del coronavirus han sigut 445.793 de les quals 323.662 han sigut a través de PCR i 122.131 a través de test ràpid.

Actualització de la situació en residències
Hui dia hi ha algun cas positiu en 8 centres (0 a la província de Castelló, 1 en la d’Alacant i 7 a la província de València).
• Residents nous positius: 2
• Treballadors nous positius: 2
• Residents morts: 0
En aquests moments, es troben sota vigilància activa de control sanitari 4 residències en la Comunitat Valenciana: 0 a la província de Castelló, 1 a la província d’Alacant i 3 a la província de València.

Article anteriorAparatós accident amb cotxe bolcat en Benicarló
Article següentVi Carlon el nou producte turístic de Benicarló