Inici BENICARLÓ Comunicat Regidoria de festes de Benicarló

Comunicat Regidoria de festes de Benicarló

730

 

Amb la sobtada suspensió temporal de la celebració de les Falles el passat mes de març, tota la programació sociocultural de Benicarló va quedar aturada de colp. També, evidentment, l’activitat que recau en la Comissió de Festes es va veure alterada amb motiu de la crisi sanitària de la COVID-19. 

Des del començament de l’estat d’alarma decretat pel govern central, vam considerar que, tot i confiar en una possible resolució de la crisi, era el moment de deixar el focus informatiu i tot l’espai mediàtic a la situació de gravetat que estem patint. En el moment més àlgid d’aquesta tragèdia recent, no era el moment d’emetre cap crida a la festa i, ja des del primer moment, tota l’atenció i solidaritat s’ha destinat cap a les víctimes. Volem aprofitar el present comunicat per a mostrar el nostre suport a la gent que més malament ho està passant a conseqüència de la dolorosa pandèmia. 

D’acord amb aquesta premissa, la Comissió de Festes vam decidir deixar en suspens algunes convocatòries previstes, com era el cas del concurs del cartell anunciador, que enguany arribava amb importants novetats. No obstant això, i a pesar de tanta incertesa, no hem deixat de costat les reunions de treball per a explorar i dibuixar les millors eixides possibles per a les nostres Festes Patronals. Ho seguim fent perquè considerem que les nostres són unes festes importants. Ho són com a patrimoni cultural de Benicarló, però també com a vehicle que ens mobilitza com a poble i en dinamitza l’economia. 

Recentment es va anunciar la cancel·lació de la celebració de la romeria i festa de Sant Gregori, un altre costum arrelat i d’enorme tradició al municipi. I en el marc de les Festes Majors, a començaments d’abril, les penyes de la ciutat no van poder celebrar l’acte de presentació de les seues dames i representants. Diverses cites programades per la Comissió de Festes s’han vist forçades a saltar de l’agenda, afectant especialment el procés d’elecció del rei o reina de les Festes Patronals 2020 i de la resta de la cort d’honor.

Ara com ara, com a ens coordinador i responsable de l’organització de les Festes Patronals, ens trobem en situació d’anunciar que per al present any 2020 Benicarló no podrà dur a terme unes celebracions tal com tradicionalment i en els últims anys s’han conegut. D’aquesta conclusió han participat diferents agents vinculats a la festa. És el cas, a tall d’exemple, de la Coordinadora de Penyes i de la totalitat de les nou penyes, representades pels seus presidents. L’entesa i comunicació ha estat plena. Les nostres penyes tenen una importància capdavantera per a les Festes Patronals, i volem agrair una vegada més la seua il·lusió i implicació. Gràcies, penyes, per la complicitat i per ser exemple de sensibilitat. Ànims i endavant amb els vostres projectes! 

Podem participar a totes les benicarlandes i benicarlandos que les xiquetes i joves que havien presentat instància per a poder ser representants de les Festes Patronals d’enguany, tindran opció preferent per a ser-ho el pròxim any 2021. Les actuals reina, dulcinea i dames de la ciutat, escollides el passat any 2019, seguiran sent les representants de les nostres festes. Estem molt agraïts a totes les protagonistes, presents i futures, així com a les seues famílies, per la discreció, paciència i comunió mostrada amb la Comissió de Festes durant tot aquest temps carregat d’incerteses. Ens ho han posat tot molt fàcil i ens sentim molt afortunats per comptar amb tan dignes representants, per a avui i per a demà. 

De poder-les convocar com és el nostre desig tindrem unes festes diferents, però no ens resistim a seguir il·lusionats en poder organitzar una setmana especial per als benicarlandos. Dintre de les possibilitats que permetran les autoritats sanitàries i governamentals, no ens mancaran idees ni programa. Volem ser positius, i d’aquest problema, de segur traurem noves claus que ens il·lusionen. Tenim decidit apostar fermament pel talent de casa, perquè Benicarló és afortunada en artistes de nivell i compta amb un ric teixit associatiu. La nostra cultura és versàtil. Prompte contactarem amb la nostra gent. Comença una nova oportunitat per a sentir-nos un gran poble.

Article anterior34 Històries del País Valencià arriben a la final del concurs literi ‘Amic-Ficcions’
Article següentQuan WhatsApp es va quedar enrere