Inici BENICARLÓ COMUNICAT DE LA PREMSA COMARCAL VALENCIANA

COMUNICAT DE LA PREMSA COMARCAL VALENCIANA

573

La situació extraordinària que estem vivint motivada per la crisi sanitària ens ha abocat a una conjuntura extrema en tots els àmbits socials.

Els mitjans de comunicació ens hem vist sorpresos per les conseqüències econòmiques que ha desencadenat l’actual crisi sanitària i l’estat d’alerta que ha estat decretat per les autoritats. Les empreses editores ens veiem obligades a enfrontar-nos a un context sense precedents. Com a la resta del sector, la nostra principal font d’ingressos es troba a la publicitat institucional i privada i aquesta ha caigut de manera vertiginosa. S’han anul·lat les campanyes, s’han rescindit els contractes i totes les previsions a curt i mig termini han desaparegut.

A més, en la premsa comarcal de pagament hem d’afegir problemes com el progressiu tancament dels punts de venda o la desarticulació d’alguns serveis de distribució. El confinament obligatori també ha tret la gent dels carrers i, per suposat, aquesta circumstància ha restat públic potencial per als nostres productes informatius.

Amb tot, l’Associació de la Premsa Comarcal Valenciana que representa 13 capçaleres del territori valencià ha continuat desenvolupant el seu servei de proximitat. Nosaltres ens devem a la nostra gent i, ara, quan som més necessaris, estem al seu costat.

Però som conscients que, en aquesta crisi, ens juguem la supervivència i el futur del nostre sector, i concretament del segment específic que representa la premsa de proximitat, la premsa comarcal, sempre tan pegada a la seua comunitat. Nosaltres volem continuar existint quan tot açò escampe.

Els editors dels periòdics de la Premsa Comarcal Valenciana demanem a les institucions municipals, provincials, autonòmiques i estatals que s’apliquen paquets de mesures immediates que tinguen en compte la necessitat i el paper que desenvolupem en la nostra societat. Ens sumem a les diferents demandes que estan plantejant les distintes associacions i federacions de mitjans de comunicació. Més allà de concretar, volem centrar-nos en sol·licitat que es cree per part de la Generalitat Valenciana una taula de treball on estigam representats i on pugam traslladar i activar les mesures necessàries per a que no desaparega l’ecosistema comunicatiu valencià. Necessitem un Pla de mesures a curt, mig i llarg termini. No som un sector empresarial més. Treballem a partir dels principis que empara la Constitució i que consagra la llibertat d’expressió. Treballem per fer realitat la pluralitat i la consistència de la nostra democràcia.

Per tot això, demanem que es prenguen mesures de manera immediata i que s’aproven ajudes específiques per al nostre sector.

Signat: Notícies, 7 dies Benicarló; 7 dies Vinaròs; Tucomarca; Suheca-Estil; El Periòdic d’Ontinyent; Loclar; Canfali Marina Alta; Escaparate; El Nostre; Portada.info; Valle de Elda

Article anterior10 casos de coronavirus i una defunció a l’Hospital Comarcal i arribada de material sanitari
Article següentGenerositat en forma de mascareta