Inici VINARÒS Compromís entra al govern de Vinaròs formant tripartit

Compromís entra al govern de Vinaròs formant tripartit

393

El bipartit fins ara format per PSPV i TSV es transforma en tripartit amb la incorporació de Paula Cerdà de Compromís, que va signar ahir dijous.

A efectes pràctics, el govern local tindrà a partir d’aquest moment majoria en les seues decisions, amb 11 edils de 21 que conformen la corporació municipal (quan fins ara PSPV i TSV sumaven 10).

 

La signatura del nou acord de govern va tindre lloc a les portes de l’Ajuntament, amb presència de Cerdà, l’alcalde, Guillem Alsina (PSPV), i la portaveu de TSV, Anna Fibla.
Cerdà va assenyalar que Compromís s’incorpora a l’equip de govern “per a donar suport, estabilitat i fortalesa”, destacant que “han sigut mesos de treball per a consensuar aquest acord i perquè siga un pacte capaç de fer front a aquesta crisi sanitària i econòmica que estem vivint. Volem ajudar als vinarossencs, escoltar-los i fer-nos càrrec de les seues necessitats”.
Respecte a quin ha canviat ara, després de dos anys, per a integrar-se al govern local, Cerdà va indicar que “en un moment tan difícil com aquest, pensem que era el moment de donar més estabilitat a l’equip de govern”.


També en aquest sentit es va referir l’alcalde, Guillem Alsina, que va destacar que amb la integració de Compromís en el govern “busquem donar estabilitat i fortalesa per a afrontar la crisi sanitària que estem patint i que ens ha portat a una crisi econòmica que requereix d’un govern fort per a aplicar polítiques valentes i d’esquerres per a eixir d’ella tan bé com siga possible”.
Alsina va voler aclarir que “aquest pacte no exclou a cap altre regidor de l’Ajuntament, i reafirme, com vaig dir el dia de la meua investidura que aquest equip de govern sempre busca integrar i sumar quants més edils possibles a tots els acords que aprovem en el ple, i l’hem demostrat aquests dos anys de govern en minoria que ens ha obligat a pactar quasi totes les qüestions que hem portat a aprovació i ho hem aconseguit”.
Així i tot, va considerar que “ara és el moment de comptar amb la presència de Compromís perquè creiem que és fonamental tindre 11 regidors per a poder aplicar polítiques valentes en aquest moment de crisi”.
També es va referir la portaveu de TSV, Anna Fibla, que va dir que el nou pacte “reforçarà les polítiques progressistes i generoses, que són les que necessita ara la ciutadania, amb diàleg, empatia i justícia social”. Fibla va dir que “precisament ara era necessari tindre un govern fort per a consolidar aquesta majoria de progrés i donar un camí cap a la recuperació i l’esperança”.

Majoria de dones
L’alcalde també va destacar que aquest és el govern municipal de Vinaròs “amb més dones en tota la història del municipi”. I és que dels 11 regidors, 6 són dones i 5 són homes. “És un motiu d’orgull per a mi personalment i per a la ciutat que l’equip de govern estiga format en la seua majoria per dones per a aplicar aquestes polítiques progressistes, feministes i valentes en matèria mediambiental”, va assenyalar. I va concloure el seu discurs agraint el treball a les executives dels tres partits per a arribar a l’acord.

Reestructuració de regidories
Ni Alsina ni Cerdà van voler avançar quina regidoria ostentarà la regidora de Compromís. Sobre aquest tema, l’alcalde va assenyalar que “l’explicarem públicament la setmana vinent”. El que sí que va avançar és que hi haurà una reestructuració de l’estructura municipal que afectarà diferents regidories i tinentes d’alcalde. Hi haurà canvis per tant també en juntes de govern i comissions.

Reedició del tripartit
Després de la signatura, en la seu de Compromís van comparéixer Jordi Navarrete i Paula Cerdà, per a explicar com s’ha arribat a aquest acord per a reeditar el tripartit que ja va governar en la legislatura anterior.
Navarrete va assenyalar que en les eleccions municipals de 2019, Compromís va perdre un dels dos edils que tenien i es va produir la destitució del seu líder, Jordi Moliner, acusat de no justificar unes despeses del Consell Local Agrari. “En aqueix moment PSPV i TSV negociaven el pacte i ens van deixar a l’espera perquè segons ells havíem de solucionar els nostres problemes interns. Passat un temps, van signar l’acord, i nosaltres els vam dir que volíem formar part d’ell, però quan negociem ens van oferir una regidoria de Festes buida de contingut, que no inclosa ni la Fira i Festes de Sant Joan i Sant Pere ni el Carnestoltes, o Comerç però sense la gestió del mercat municipal”, va explicar. L’executiva de Compromís es va negar a acceptar aquestes condicions i el tripartit no es va reeditar llavors. Compromís ha secundat des de llavors en molts temes a l’equip de govern “exercint l’oposició constructiva que anunciem que faríem”.
Segons Navarrete, en els últims mesos s’han produït moltes negociacions entre les tres executives “que han culminat el dia de hui en un acord que donarà un impuls important per a superar els reptes que té Vinaròs en el futur”.

Article anteriorObres i Serveis de Benicarló treballa en l’adequació i millora de les platges per a Setmana Santa
Article següentVACUNACIÓ: les persones de 79 i 65 anys que la rebran la setmana que ve, tindran cita via SMS