Inici COMARQUES Com triar l’arbre de Nadal artificial

Com triar l’arbre de Nadal artificial

290

Nadal s’acosta i com cada any la majoria de famílies es reuneixen com si fos un ritual, per a muntar un dels símbols més representatius d’aquestes festes: l’arbre. Gran part dels arbres que es compren són artificials, perquè posseeix grans avantatges sobre el natural ja que són pràctics, duren molts anys, són més econòmics, no embruten i el seu manteniment és molt senzill. Si no tens un arbre, o simplement et planteges renovar-lo enguany, et donem uns quants consells per a triar aquell que sigui més adequat per a la teva llar.

Dos són els aspectes bàsics a tenir en compte:
– L’espai amb el qual comptem.
– L’estètica que desitgem o el tipus d’ornamentació.

Pel que fa al primer, el lloc on desitgem col·locar-lo ens marcarà la grandària i la forma de l’arbre. Recorda que cal deixar espai suficient al seu voltant per a poder-nos moure amb comoditat i no llençar al terra algun ornament cada vegada que passem pel costat. Actualment per a espais petits, es poden trobar arbres molt estrets i alts (els denominats “Slim”) que s’adapten a tot tipus d’espais. A més, haurem de deixar almenys vint centímetres des de la cúspide de l’arbre fins al sostre (una vegada decorat amb l’estrella). Un altre tema a considerar pel que fa a la ubicació de l’arbre és que haurà d’estar prop d’algun endoll per a poder encendre els llums (si volem evitar els allargadors i cables que puguin obstaculitzar), i que un cop decorat, no toqui amb cap font de calor com poden ser xemeneies o radiadors per a evitar qualsevol problema que es pugui derivar. Dins de l’espai amb el que comptem, com més frondós i gran pugui ser, sempre el resultat serà molt més vistós. Si a més, té pinyes o altres elements de la natura (com branques de canyella, fruites seques, etc…) li donarà un aspecte molt més natural.

Quant al segon aspecte, haurem de decidir si el volem més tradicional amb branques verdes, amb efecte nevat o d’algun color específic, més moderns i atrevits però potser menys atemporals. Aquí és on el gust de cada persona jugarà un paper principal.

Una vegada decidits els dos temes anteriors, arriba el moment de decantar-nos pels ornaments. Els especialistes aconsellen combinar amb tonalitats cromàtiques similars o en cas contrari, no combinar més de tres colors diferents. Finalment, no podrem oblidar de fer-nos amb un algun accessori per cobrir el peu, de manera que puguem ocultar la base metàl·lica o plàstica de l’arbre, N’hi ha de moltes classes, des dels típics cistells de vímets fins a mil i un tapets de tela amb dissenys de tota mena. També podem tapar-ho amb plantes de Nadal (Ponsèties) o bé amb caixes de regals, que podrem obtenir de simples capses de sabates o cartó, degudament embolicades amb paper i llaç com si de regals reals es tractessin i combinades amb la resta de la decoració. El resultat sens dubte, serà espectacular.