Inici ALTRES NOTICIES Com saber si pateixo ansietat? (psicologia)

Com saber si pateixo ansietat? (psicologia)

288

Com saber si pateixo ansietat?

Per Eva Remolina / AMIC

L’ansietat és una resposta freqüent a situacions estressants de la vida i provocades generalment per problemes econòmics, laborals o situacions diverses com enfrontar-se a una mudança o a un divorci entre altres. No és més que un mecanisme de defensa del nostre cos per a posar-lo en “mode alerta” davant el que considera una amenaça. Per això, és normal que la majoria de les persones ho experimentin almenys una vegada en la vida.
Però quins són els símptomes que poden indicar-nos que estem davant aquesta situació?
Els més habituals són aquests:
– Símptomes físics com a tremolor de mans i cos, dolor en el pit, sudoració, palpitacions o insomni.
 Preocupació excessiva que no es pot controlar i que ens impedeix concentrar-nos i fins i tot executar les tasques quotidianes, sempre i quan aquesta preocupació es mantingui en el temps almenys durant sis mesos.
– Irritabilitat freqüent.
– Cansament continu.
 Sofrir fòbies que abans no es tenien, sigui cap a persones, animals o situacions com agafar el transport public o anar a llocs molt concorreguts.

Per a reduir l’ansietat hi ha activitats que poden ajudar, com practicar esport, fer meditació, deixar de fumar, deixar la cafeïna o portar una dieta saludable. Si els símptomes són més greus, el millor és acudir a un especialista que indiqui el millor tractament a seguir.

Front view of a woman suffering social anxiety attack on city street

Article anteriorPeníscola sol·licitarà en Ple a Conselleria i Ministeri actuacions per al control poblacional de senglar
Article següentBenicarló tindrà una FP química a la carta adaptada a les necessitats de les empreses