Inici ALTRES NOTICIES Com protegir els nens del sol de forma adequada

Com protegir els nens del sol de forma adequada

96

La pell dels nens és més fina i la seva pigmentació encara es troba en desenvolupament, per la qual cosa manca de les defenses naturals que ajuden a proporcionar tota la protecció contra els raigs UV. Per tant, si volem protegir adequadament els nostres fills, hem de combinar diversos elements:

1. Protector solar d’ampli espectre: Cerca un protector solar que ofereixi protecció contra els raigs UVA i UVB. Tria un factor de protecció solar (FPS) d’almenys 30, encara que un FPS de 50+ és encara millor. Segons els experts, la quantitat idònia de protector per a tenir la màxima protecció marcada pel fabricant és de 2 mil·ligrams per centímetre quadrat de pell.  Cal recordar que cap protector és 100% efectiu, per la qual cosa sempre hi ha a més que dur a terme altres rutines, com anar combinant l’exposició amb l’ombrel·la, hidratar-nos molt o portar barret i ulleres de sol.
2. Resistent a l’aigua: Els nens solen estar en constant moviment i és probable que suïn o es mullin en jugar en la piscina o a la platja. Tria un protector solar resistent a l’aigua per a assegurar-te que la protecció es mantingui fins i tot després de l’exposició a l’aigua.
3. Aplicació adequada i contínua: Assegura’t d’aplicar una quantitat generosa de protector solar en tot el cos del teu fill, incloent-hi àrees fàcilment oblidades com les orelles, la part posterior del coll i els peus. Aplica el protector solar almenys 15-30 minuts abans de l’exposició al sol i reaplica cada dues hores, o amb major freqüència si el teu fill està suant o nedant. Com a mínim, la recomanació és aplicar-ho cada tres o quatre hores.
4. Roba protectora: Com dèiem, a més del protector solar, és aconsellable vestir-los amb roba protectora, com a samarretes de màniga llarga, pantalons i barrets d’ala ampla. La roba de color fosc i de teixit ajustat ofereix una major protecció contra els raigs solars.
5. Evitar l’exposició solar intensa: Tracta de limitar l’exposició dels teus fills al sol durant les hores de més radiació solar, que generalment són entre les 10 a. m. i les 4 p. m. Cerca àrees d’ombra i fomenta el joc sota el para-sol o en espais coberts. Els bebès i els nens menors de tres anys és millor no exposar-los mai directament al sol. Cal mantenir-los sempre en l’ombra, amb protector solar, barret i roba de protecció.

Recorda que la protecció solar és important durant tot l’any, no sols a l’estiu o en dies assolellats. Fins i tot en dies ennuvolats, els raigs UV poden penetrar els núvols i causar danys en la pell. Fomenta bons hàbits de protecció solar des d’una edat primerenca per a ajudar a prevenir problemes futurs relacionats amb l’exposició excessiva al sol, com poden ser cremades solars i l’augment del risc de càncer de pell.

Per Eva Remolina / AMIC