Inici ALTRES NOTICIES Com prevenir els catarros i refredats de l’hivern

Com prevenir els catarros i refredats de l’hivern

147

Com prevenir els catarros i refredats de l’hivern

Per viviendasaludable.es / AMIC

L’arribada de la tardor i el canvi de temperatures que comencem a experimentar en aquesta època, sol ser el senyal d’alerta davant possibles refredats.

Amb la pandèmia provocada pel Coronavirus, molts d’aquests consells han passat a formar part de la nostra rutina, i la veritat és que seguir-los ens ajudaran a protegir-nos també del refredat i la grip. A causa de la situació actual, enguany és quan més hem de posar en pràctica aquestes recomanacions, per a evitar contagiar-nos per Covid, i per a no saturar els hospitals amb malalties similars quant a símptomes.

Deixem alguns consells per a evitar els catarros de l’hivern:
• Rentar-nos les mans amb freqüència: en els últims mesos no hem deixat de sentir-ho i la veritat és que és una de les mesures més efectives per a tota mena de virus i bacteris. Sempre amb aigua i sabó!
• Evitar tocar-se la cara: Els ulls, el nas o la boca són els llocs pels quals els virus accedeixen al nostre organisme, com menys acostem les nostres mans a ells, millor (sobretot si no ens hem rentat les mans).
• Extremar la neteja amb aquells dispositius o objectes que compartim: sobretot en llocs de treball o elements de gran ús (interruptors, poms, etc.).
• Mantenir la distància amb persones malaltes: Mantenir la distància evitarà que les partícules de virus que expulsi la persona malalta entrin en el nostre organisme.
• Vida saludable: mantenir-nos en forma, dormir prou i cuidar la nostra alimentació sempre ajudarà a tenir un sistema immunològic enfortit i, per tant, ens farà més forts contra les possibles infeccions.
• Tabac i alcohol: són productes que afebleixen el sistema immunitari.
• Ventilar amb freqüència: és important renovar l’aire del nostre habitatge o lloc de treball, evitant que els virus quedin suspesos en l’ambient.

L’ús de la màscara al qual ens obliga la Covid, indirectament també ens ajudarà a evitar catarros comuns i grip. Usar mascareta és una forma eficaç de tenir una barrera enfront de les partícules de virus que puguin expulsar altres persones contagiades.

Article anteriorEl Cementeri de Vinaròs ja és un jardí florit
Article següentVisita al Club Nàutic de Vinaròs