Inici COMARQUES Com caminar correctament per perdre pes

Com caminar correctament per perdre pes

577

Caminar té molts beneficis per a la nostra salut, és gratis i es pot realitzar en qualsevol lloc i a qualsevol hora del dia.

Diuen que per a aprimar-se es necessiten uns 10000 passos (el que vindrien a ser uns 8 quilòmetres), no obstant això, no és necessari que els facis des del primer dia. Pots començar per 5000 passos i anar augmentant-los a poc a poc. I és que més important que quant camines és com ho fas i mantenir l’hàbit en el temps, és a dir, que siguis constant.

Com dèiem, la forma en com caminem ens ajudarà més o menys a perdre més pes, per això, donem algunes pautes que has de seguir perquè obtinguis els millors resultats desenvolupant aquest tipus d’exercici:

– Alterna en la caminada diferents ritmes. És a dir, uns minuts més ràpids i altres una mica menys. En general, diuen els experts que s’ha de caminar-se com si es tingués pressa, però els estudis han confirmat que anar combinant les velocitats en caminar, dóna millors resultats.
– Si a més, vols fer-ho encara més fectiu, camina portant a les mans peses o ampolletes d’aigua.
– Camina amb l’esquena ben alçada.
– Mantén la mirada en l’horitzó, evitant mirar cap avall.
– Intenta caminar amb una certa pendent o pujant rampes, ja que fent-ho perdràs més pes que si camines sobre una superfície plana.
-Intenta complementar els passejos amb altres hàbits diaris com utilitzar les escales en comptes de l’ascensor, aparcar més lluny de casa o del treball, o baixar-te una parada abans del teu destí, entre moltes d’altres.
Recorda sempre que com més caminis, més t’aprimaràs i que com més quilos sobren, també més pes es perd. Però sobretot, evita obsessionar-te, ja que com dèiem, és més important la constància a la intensitat.

Per Eva Remolina / AMIC