Inici BENICARLÓ Celebració del Nou d’Octubre a Benicarló

Celebració del Nou d’Octubre a Benicarló

903

Amb motiu de la celebració del Nou d’Octubre, Benicarló ha programat diversos actes culturals i festius: el tradicional Correllengua, l’actuació del grup musical El Diluvi, la marxa popular ciclista i els actes institucionals de la diada. Els actes es van inaugurar divendres amb una xarrada en què es va presentarar un treball d’investigació sobre els topònims de Benicarló.

Baix l’eslògan «El Nou del Deu», l’Ajuntament de Benicarló ha organitzat aquest any diversos actes per a celebrar la diada de la Comunitat Valenciana. Els següent d’aquests actes serà el dilluns 8 d’octubre a les 10.00 hores amb l’arribada de la flama del Correllengua, que sortirà des del Mucbe i passarà per la plaça de la Constitució fins a arribar a la plaça de Sant Bartomeu, on alumnes de tercer i quart de primària dels centres educatius de Benicarló, llegiran el manifest en defensa de la llengua. Després de la lectura, els escolars podran gaudir de l’espectacle «El lladre de paraules» a càrrec de la companyia El disparatario; l’obra conta la història d’una parella d’amics que protegeixen un llibre ple de paraules amb el que alimenten una flor.
Per tal de calfar motors de cara al dia gran, dilluns 8 a les 22.30 hores tindrà lloc el concert gratuït del grup de folk El Diluvi, que fusiona diversos estils musicals, com cúmbia, reggae, rumba, folk i música tradicional o d’arrel Valenciana. El Diluvi és garant del mestissatge mediterrani perquè a la seua música fa ús del violí, bandúrria, acordió diatònic, guitarra flamenca, guitarró i percussions de tota mena.
El dia 9 a les 9.00h les campanes al vol despertaran la ciutat i a les 10.00 hores tindrà lloc la Marxa popular ciclista pels carrers de la ciutat. A les 11.30 hores serà el torn de la cercavila festiva amb sortida des de l’Ajuntament i amb l’acompanyament de la Colla de Gegants i Cabuts, la Colla de Dolçainers i Tabaleters i el Grup de Danses la Sotà. El final de la cercavila serà la plaça de Sant Bartomeu, on tindrà lloc l’acte institucional a les 12.00 hores.

Article anteriorLa Toponimia de Benicarló
Article següentJornades del Polp a Caduf i Peix de la Llotja a Benicarló