Inici COMARQUES Carnaval de Vinaròs i Coronavirus: Normes i recomanacions per celebrar-lo segons...

Carnaval de Vinaròs i Coronavirus: Normes i recomanacions per celebrar-lo segons la normativa sanitària

1426

Es podrà desfilar sense mascareta, però serà obligatòria per al públic

Les casetes de les comparses hauran de complir la normativa hostalera

Imatges: arxiu 7dies 2021 – Julián Zaragozà

Normes i recomanacions generals

Amb la finalitat d’aconseguir la celebració d’actes festius sanitàriament segurs, és necessari seguir les normes i recomanacions generals previstes en la normativa vigent, tant les mesures i obligacions generals per a la ciutadania, les mesures i obligacions per a establiments i activitats en general, així com aquelles en relació amb activitats específiques com ara esdeveniments i celebracions amb concentració de persones i festivals de música o les mesures relatives a establiments d’hostaleria i restauració.

L’ús de màscara s’ajustarà al que marque la normativa vigent, i es recomana el seu ús continuat encara que no siga obligatori, especialment quan les circumstàncies l’aconsellen. En els casos d’aglomeracions el seu ús és obligatori.

Es difondran recomanacions per a evitar que acudisquen als esdeveniments persones amb símptomes compatibles amb COVID-19.

En espectacles pirotècnics, balls, actuacions professionals de grups musicals i disc-joquei i actuacions esporàdiques o amateur de cant, encara a l’aire lliure, ha de promoure’s l’ús de màscara i assegurar ventilació suficient.

a) Activitats en seus festeres

Les activitats habituals de les seus festeres es desenvoluparan aplicant les mesures de seguretat relatives a l’ús de la màscara i la correcta ventilació dels locals.

Les seus festeres tipus C aplicaran les mesures addicionals establides en la normativa que corresponguen a l’activitat per a la qual estiguen autoritzades. Si es realitzen activitats anàlogues a les d’hostaleria i restauració, s’estarà al que es disposa en la normativa sanitària vigent.

b) Menjars, Esmorzars, Berenars, Sopars

Es desenvoluparan preferentment a l’aire lliure, mitjançant la instal·lació de carpes amb un màxim de dos laterals o en carrers delimitats prèvia concessió de permís municipal. En tot cas assumiran la normativa específica d’hostaleria i restauració en el moment de la celebració.

c) Elaboració i subministrament d’aliments per empreses externes

S’hauran d’implantar mesures que permeten mantindre les distàncies en les cues als llocs de menjar ambulant.

d) Desfilades

L’ús de la màscara serà obligatori per al públic que puga assistir, excepte per a les persones menors de 6 anys. No s’exigeix l’ús de màscares a les persones participants.

e) Cercaviles

Es recomana l’ús de màscara, tant per a participants com per al públic que puga assistir, excepte per a les persones menors de 6 anys.

 

Article anteriorACTUALITAT CORONAVIRUS: Continuen baixant els nous casos al Maestrat i vacunació a menors. Nova normativa per a Falles
Article següentFurgoneta bolcada en el centre de Benicarló