Inici COMARQUES BAIX MAESTRAT Canet lo Roig celebrarà els dies 17 i 18 de maig la...

Canet lo Roig celebrarà els dies 17 i 18 de maig la tradicional ‘Fira l’Ermita’

61

Canet lo Roig es prepara per a un altre cap de setmana festiu i intens amb la tradicional ‘Fira l’Ermita’, que se celebrarà els dies 17 i 18 de maig

L’alcaldessa, María Ángeles Pallarés, ha manifestat que “són festes molt arrelades al nostre poble en les quals participe pràcticament totes les veïnes i veïns de la localitat, especialment en la romeria a la nostra ermita de Santa Isabel”. En este punt, cal recordar que es troba a poc més d’un quilòmetre, en direcció sud, i a la vora del barranc de Les Planes i en la proximitat de la carretera que connecta la població del Baix Maestrat amb La Jana, és d’origen medieval i es Bé Rellevància Local.

La programació festiva arrancarà el divendres dia 17 de maig a les 22 hores amb un sopar popular per a continuar amb una macrodiscomòbil. El dissabte dia 18 continuarà la festa a les 11:45 hores amb la romeria des dels xiprers amb l’Agrupació Musical Santa Cecília de Canet lo Roig. A continuació, missa, benedicció del terme i repartiment dels típics pastissets. A les 16 hores, s’obrirà el parc infantil, i a les 17 hores, ball amb l’orquestra ‘Avalanxa’ per a concloure dos dies de festa.

Pallarés, ha volgut agrair a totes i tots els que fan possible les festes destacant a la Unió de Joves Canetans i a l’Agrupació Musical Santa Cecília de Canet lo Roig. “La Fira l’Ermita ens situa a pocs mesos per a la celebració de les Festes Majors de Canet lo Roig, que ja estem preparant amb molta il·lusió i ganes, però avanç encara ens quedarà una cita important com és Oleum Jornades de l’Oli d’Oliva i la Cultura Gastro per al 8 i 9 de juny. En els pròxims dies donarem a conèixer el cartell definitiu i la programació que pretén donar un aire nou a la Fira d’estos últims vint anys”.

La màxima representant del municipi incidia en la importància de celebrar esdeveniments d’esta índole “per a seguir promocionant i potenciant un patrimoni com són les oliveres mil·lenàries que tenim al nostre terme municipal i que provoquen l’admiració de molts visitants al llarg de l’any sense oblidar que són un pilar important de la nostra economia, ja que produïxen un oli d’excepcional qualitat que ha sigut premiat en multituds d’ocasions”.