Inici COMARQUES BAIX MAESTRAT Càlig valora positivament l’inici del curs escolar 2020-21

Càlig valora positivament l’inici del curs escolar 2020-21

528

El 9 de setembre, l’alumnat de Càlig iniciava les classes del curs escolar 2020-2021 en el CEIP Felicinda Collell, en un any marcat per la pandèmia de la COVID-19 i les mesures extraordinàries que han hagut de posar-se en marxa per evitar al màxim els contagis entre la comunitat educativa. L’Ajuntament de la població ha estat treballant durant els darrers mesos en la posada en marxa de tot un seguit de mesures per tal de facilitar un correcte funcionament del centre escolar, així com de serveis com la nova aula de dos anys o la ja implantada Escola Matinera.

Una de les actuacions que calia reforçar en el centre era la neteja i desinfecció de tots els espais, tant comuns com de les aules pròpies, de manera que el consistori ha reforçat la neteja diària augmentant a tres hores diàries el temps destinat a esta tasca, a més de destinar un conserge que s’encarrega, de dilluns a divendres de 9:00 a 14:00 hores, de mantindre les instal·lacions desinfectades i netes. Així mateix, també s’ha posat a disposició del centre un treballador de control d’accés i sortida de l’alumnat. Abans de la tornada a classe, personal de la Brigada Municipal i de serveis de neteja van dur a terme tasques de condicionament de les instal·lacions amb l’objectiu de preparar les aules, estàncies i espais comuns per a l’arribada dels més menuts, treballs que es sumaven als de pintura i adequació de totes les aules i zones comuns de l’immoble, a banda de la desinfecció integral realitzada a tot l’edifici per una empresa especialitzada.

Pel que fa a infraestructures, l’Ajuntament de Càlig ha habilitat el Centre de Cultura per a acollir el servei d’Escola Matinera, tant necessari per tal de permetre la conciliació familiar i laboral dels pares i mares amb xiquets i xiquetes en edat escolar. El consistori ha destinat més de 24.000 euros en la creació d’una aula per a infants de 2 anys, un nou servei que s’ha implantat enguany per primera vegada en un espai situat al CEIP Felicinda Collell i que ha suposat l’habilitació d’una porta d’accés directe des de l’exterior -per tal que l’alumnat del col·legi públic i de l’aula de dos anys no mantinguen cap tipus de contacte-, la implementació de millores en l’interior de l’aula –la ubicació de banys dins de l’aula per als més menuts i la pintura integral de la classe- i la dotació d’una zona de jocs exclusivament per als menuts, amb tendals en el pati per a millorar l’ombrejat de l’espai. La despesa s’ha finançat amb l’estalvi que ha suposat per a les arques municipals la celebració de les Festes Patronals 2020, amb menys actes de l’habitual. A més,durant el ja passat estiu, al mes de juliol, el consistori va destinar 7.200 euros a l’organització de l’Escola d’Estiu, on vora 40 xiquets van participar, uns fons que també van ser emprats de la partida destinada a Festes.

A més a més, s’han col·locat tanques a l’escola per a delimitar els espais de joc de l’alumnat i s’han repartit dos mascaretes reutilitzables per a tot l’alumnat i professorat. Aquest treball es complementa amb la constant coordinació entre l’Ajuntament de Càlig, la Direcció del Centre i amb l’AMPA, amb l’objectiu d’atendre totes aquelles demandes dirigides a millorar el bon funcionament del centre.

L’alcaldessa de Càlig, Ernestina Borràs, valorava de manera positiva l’inici del curs escolar i apuntava que “la voluntat tant de l’equip de govern en general com de la regidoria d’Educació en particular ha estat garantir la seguretat de tota la comunitat educativa, i treballarem tot el necessari, invertint el que siga necessari, per a fer-ho, en total coordinació amb el centre educatiu i complint tots els requisits sol·licitats”. “La salut del nostre alumnat és lo principal per a nosaltres”, ha remarcat l’alcaldessa, qui ha apuntat que durant els últims quatre anys, el consistori calijó i la Generalitat Valenciana, a través del Pla Edificant, han invertit més de 300.000 euros en millorar les instal·lacions del CEIP Felicinda Collell.

Article anteriorBenicarló qualifica com ‘relativament positiu’ una temporada turística marcada per la pandèmia
Article següentPrimera reunió dels alcaldes de Vinaròs, Ulldecona i Alcanar amb inici de les obres de la N-238