Inici COMARQUES BAIX MAESTRAT Càlig seguirá renovant l’enllumenat gràcies a l’Ivace i els fons FEDER

Càlig seguirá renovant l’enllumenat gràcies a l’Ivace i els fons FEDER

246

El projecte, dirigit a municipis de menys de 20.000 habitants i destinat a avançar cap a un nou model energètic més sostenible, està valorat en més de 24.000 euros.

L’Ajuntament de Càlig serà novament un dels municipis beneficiaris de les ajudes destinades per la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball -a través de l’Ivace (Institut Valencià de Competitivitat Empresarial)- al programa de renovació d’enllumenat públic. La població rebrà els fons per dur a terme les millores destinades a la substitució de lluminàries, i que en esta ocasió es durà a terme en tota la Urbanització La Rassa, carrer Alcalde José Monroig i carrer Apotecaris Meyer Bengochea.

La iniciativa, que va destinada a poblacions de menys de 20.000 habitants, té com a objectiu ajudar a reduir la factura energètica dels municipis i avançar, al mateix temps, cap a un nou model energètic més sostenible. Així, l’Ivace sufragarà (a fons perdut el 50%) el total de la despesa de la renovació d’aquesta part de l’enllumenat públic a Càlig, que comptarà amb un pressupost de 24.009,00 €.

Entre les mesures d’estalvi i eficiència energètica que se sufragaran destaca la substitució de les lluminàries actuals (de tipus globus) per tecnologia led, amb major eficiència energètica. Segons les estimacions d’Ivace Energia, la renovació de l’enllumenat públic en un xicotet municipi per un eficient amb lluminàries leds reduiria un 70% el consum energètic d’enllumenat.

Aquesta línia d’incentius compten amb el cofinançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través del Programa Operatiu FEDER de la Comunitat Valenciana vigent per al període 2014-2020, dins de l’Eix Prioritari 4 (afavorir el pas a una economia baixa en carboni en tots els sectors).

Article anteriorInscripcions a l’Illa: col·lapsades
Article següentXXX Triatló de Vinaròs