Inici COMARQUES BAIX MAESTRAT Càlig regula els usos del Paratge i Entorn de l’Ermita del Socors

Càlig regula els usos del Paratge i Entorn de l’Ermita del Socors

673

La Comissió Territorial d’Urbanisme de Castelló ha donat el vistiplau definitiu al document que regularà els usos del sòl de la zona, després de cinc anys de tramitació.

L’alcaldessa de Càlig, Ernestina Borràs, i l’arquitecte municipal, Miguel Ángel Martínez, participaven ahir divendres 12 de juny en la reunió telemàtica per videoconferència de la Comissió Territorial d’Urbanisme de Castelló, en la qual s’ha aprovat el Pla Especial de Concreció d’Usos del Paratge i entorn de l’Ermita del Socors. El document estableix la normativa que regula els usos del sòl en el Paratge del Socors, que actualment està classificat part com a no urbanitzable protegit paisatgístic, i part com a  no urbanitzable comú.

D’aquesta manera, l’ordenació que marca a partir d’ara el Pla Especial garantirà la futura regulació dels sols afectats, més de 52.000 metres quadrats que contemplen el paratge. L’alcaldessa de Càlig s’ha mostrat molt satisfeta per la consecució del Pla, sobre el qual s’ha estat treballant des de l’any 2015: “és un orgull per a tot l’equip de govern i per a tots els que hem estat treballant durant tant de temps per aconseguir el Pla Especial de Concreció d’Usos del Paratge i entorn de l’Ermita del Socors”, afirmava.

Cal recordar que el Paratge del Socors és un paratge natural conformat per l’Ermitori del Socors (que inclou l’hostatgeria, la cafeteria i tres patis, un d’ells acull un om declarat arbre monumental) i un gran espai annex d’acampada i esbarjo. “A partir d’ara”, apuntava Borràs, “ja podem començar a treballar amb les propostes presentades dins del Pla Especial, i que aniran dirigides a poder dotar de les instal·lacions necessàries per a desenvolupar els usos contemplats en el pla, vinculats a l’ús recreatiu contemplant a més les mesures necessàries per a preservar l’entorn i la protecció tant de l’ermita com del paratge i de l’arbre monumental”.

La memòria del Pla contempla, entre altres qüestions, la definició de l’entorn de l’Ermita del Socors com a Bé de Rellevància Local; la delimitació de la protecció de l’Ermita i l’Hostatgeria; l’ordenació dels usos de l’Hostatgeria i el restaurant, així com permetre alguns usos temporals i/o excepcionals de la zona lúdica del Paratge; la regulació de l’entorn de l’arbre monumental ‘Om de l’Ermita del Socors’ o regular l’ús de la zona d’esbarjo i de paelleres.