Inici COMARQUES BAIX MAESTRAT Càlig rebrà vora 4.000 euros per a fomentar la tradició musical i...

Càlig rebrà vora 4.000 euros per a fomentar la tradició musical i la llengua valenciana

233

L’Ajuntament de Càlig rebrà, un any més, una subvenció per part de la Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, depenent de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esports, que enguany suma 1.950 euros i que es destinarà a potenciar les activitats culturals tradicionals en valencià en la població.

L’ajuda s’ha assignat a la realització d’activitats culturals relacionades amb la tradició musical valenciana, com ara les actuacions musicals que es duen a terme en el marc de la Fira de Sant Vicent i dolços tradicionals. Cal destacar que enguany, la cita va comptar amb una actuació que posava l’èmfasi en el folklore i la tradició musical i cultural valenciana, com són les muixerangues, amb les actuacions de la Nova Muixeranga d’Algemesí i la Muixeranga de Vinàros, actuacions que donen bona mostra de les nostres arrels més ancestrals i típicament valencianes.

En altre ordre de coses, el consistori calijó també ha anunciat que la Conselleria d’Educació, Cultura i Esports també ha aprovat la dotació d’una subvenció per tal de finançar les classes de preparació a les proves de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià. La dotació econòmica d’esta partida es xifra en 1.779 euros, i permetrà donar un impuls a una de les propostes que es van aprovar en el marc dels pressupostos participatius: els cursos de preparació a les proves de la JQCV.

Cal destacar que l’Ajuntament va crear les bases per a conformar una borsa de treball de professors i va obrir les preinscripcions als cursos per a tots aquells interessats en dur a terme la preparació per a estes proves de nivell d’esta entitat que acredita els diferents graus de coneixements de valencià des de fa més de trenta anys.

Article anteriorC.B. Benicarló: Resultados del Torneo Víctor Pratsevall 2019
Article següentCervera inaugura els nous accesos al Castell i nou carrer