Inici COMARQUES BAIX MAESTRAT Càlig rebrà una subvenció per millorar l’accessibilitat del Centre de Cultura

Càlig rebrà una subvenció per millorar l’accessibilitat del Centre de Cultura

348

El consistori rebrà durant 2021 i 2022 la subvenció per tal d’eliminar barreres arquitectòniques: adaptar els banys de l’edifici, habilitar un ascensor entre plantes i condicionar les rampes d’accés.

L’alcadessa de Càlig, Ernestina Borràs, va participar ahir dijous 29 d’octubre en una reunió amb la Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, on es van perfilar els detalls del projecte, que l’Ajuntament de la població ja ha redactat, per eliminar les barreres arquitectòniques del Centre Cultural de Càlig, una actuació que permetrà garantir l’accessibilitat de tot l’edifici, que ja compta amb bona part de les determinacions de regulació d’accessibilitat en l’edificació i en espais públics.

El consistori podrà finançar els treballs gràcies a la subvenció autonòmica de 145.000 euros que rebrà en dos anualitats: 85.000 euros en 2021 i 60.000 euros en 2022. Els treballs consistiran en  realitzar obres de condicionament en les zones que encara estaven pendents de remodelar per tal de ser adaptades, com ara els banys tant superiors com inferiors del local municipal. També s’haurà d’habilitar un ascensor per comunicar les tres plantes entre sí, així com condicionar les rampes d’accés a l’edifici municipal.

El finançament autonòmic amb que compta el projecte de millora de l’accessibilitat de la Casa de la Cultura de Càlig ha arribat a través del programa ‘Reconstruïm pobles’, un seguit d’actuacions urbanes dirigides a regenerar, renovar i rehabilitar espais i edificis públics de caràcter social, cultural o històric, i que es durà a terme en 70 municipis de la Comunitat Valenciana, 21 d’ells, a la província de Castelló. La Generalitat destinarà 15 milions d’euros als projectes seleccionats.

El projecte de Càlig va ser escollit d’entre més de 600 presentats, i permetrà al consistori escometre una actuació més ambiciosa i completa que la prevista inicialment. A partir del mes de novembre, l’Ajuntament i la Conselleria començaran a gestionar els convenis per materialitzar el programa, amb l’objectiu de materialitzar el projecte l’abans possible.