Inici COMARQUES BAIX MAESTRAT Càlig realitzarà una setmana cultural enlloc de les festes Patronals

Càlig realitzarà una setmana cultural enlloc de les festes Patronals

385

Càlig reorganitza les seues Festes Patronals per a convertir-les en una Setmana Cultural amb activitats per a totes les edats

El Consell de Participació acorda realitzar activitats de caire cultural i social i cancel·lar les revetlles i les activitats taurines, com ara la tradicional ‘Entrà de bous a l’estil calijó”.

El Consell de Participació de Càlig, format per les associacions locals i representants de l’Ajuntament, es reunia divendres 12 de juny amb l’objectiu de reconfigurar el calendari d’activitats i esdeveniments de la setmana festiva més important de l’any per a la població, i que es veu afectada per les actuals normatives i recomanacions oficials existents a causa de la pandèmia de COVID-19.

A la reunió, que es va celebrar de manera telemàtica, es va decidir quines activitats hauran de quedar fora enguany del programa d’actes. Així, es va prendre la decisió que a les Festes Patronals de 2020 no es celebraran revetlles populars ni tampoc activitats taurines. ‘L’entrà de bous a l’estil calijó’, un dels actes més esperats per calijons i visitants que arriben de tota la comarca i la província, haurà d’esperar a celebrar-se l’any vinent. En 2021 tornarà amb més força, ja que el proper any commemorarà el 10é aniversari de la seua declaració com a Festa d’Interès Turístic provincial.

Com a la resta de punts de l’ordre del dia, els presents en la reunió van acordar per unanimitat que les Festes Patronals en honor a Sant Llorenç mantindran el nom i es realitzaran activitats culturals durant tota la setmana, amb l’inici d’activitats dissabte 8 d’agost fins a dissabte 15 d’agost. Durant els dies festius, les regidories de Festes, Cultura i Esport junt amb les associacions de la població duran a terme tot un seguit de recitals, espectacles de màgia, musicals, espectacles de carrer o exposicions, entre d’altres actuacions dirigides a totes les edats.

En la reunió també es va anunciar la creació de dos espais destinats a la realització de les activitats: un a la pista d’estiu i l’altre a la plaça Bassa Nova. Els assistents també van acordar el manteniment d’actes com la hissada de banderes, que anuncia l’inici de la setmana festiva, i l’ajust i reorganització d’altres activitats a la nova normalitat, com ara el concurs infantil de dibuix o la cercavila de farolets de meló de moro. La Comissió de Participació estudiarà la manera de poder realitzar estos i altres actes similars.

La regidora de Festes del consistori calijó, Ruth Sanz, va agrair la predisposició de les entitats locals, que es van brindar a col·laborar en l’organització d’estes activitats, i va destacar que l’esforç serà conjunt per tal de garantir totes les mesures de seguretat entre els assistents als actes. “És primordial per a l’Ajuntament anteposar la salut del nostre veïnat, però som conscients que tots necessitem moments per a disfrutar i passar bons moments”, afirmà la regidora, al mateix temps que apuntava que “serà una setmana diferent, on gaudirem d’activitats més tranquil·les però igual d’intenses”.

De la seua banda, l’alcaldessa de Càlig, Ernestina Borràs, va afirmar que “tot i que les Festes de 2020 no seran com les habituals, treballarem per organitzar tots els actes que poguem dins dels mínims que ens estan marcant. El més important continua sent la salut del nostre veïnat”.

Article anterior132 municipis s’adherixen al Pla d’Ocupació de la Diputació de Castelló
Article següentLa residència de la Tercera Edat serà una realitat abans d’acabar l’any