Inici COMARQUES BAIX MAESTRAT Càlig prepara visites guiades a la Torre els dies 13 i 14...

Càlig prepara visites guiades a la Torre els dies 13 i 14 de juliol

259

Un dels principals atractius de la restauració ha estat la troballa de diverses pintures i murals, amb la representació del pont que unia l’edificació amb l’antic jutjat.

Un dels moments més esperats per l’Ajuntament de Càlig en els últims mesos a nivell patrimonial i cultural, per fi ha arribat. Els propers dissabte 13 i diumenge 14 de juliol, la Torre de Càlig obrirà les seues portes per lluir les troballes i obres de restauració que s’han escomès des del mes d’octubre de l’any passat, i que s’iniciaven després d’un cap de setmana en el quals els veïns i visitants van poder comprovar l’estat del conjunt històric-artístic abans d’iniciar-se els treballs.

La reforma ha permès treure a la llum un seguit de dibuixos i murals amagats sota mans de pintura, com són la il·lustració d’un sol i, el més important, un mural que representa la Torre amb el pont que existia adjacent a la construcció. Aquesta troballa, tal i com apuntaven des de l’equip de govern, va significar tot un impuls per a iniciar els treballs de presentació d’un projecte que consistirà en la reconstrucció del pont que caracteritzava la Torre de Càlig, que la comunicava amb l’edifici del Jutjat i que va ser enderrocat fa anys.

Recordem que les troballes es van realitzar durant els treballs de rehabilitació urgent de la Torre, i que han consistit en la neteja del sòl de la presó i treballs de recerca de la paret original de l’edifici del jutjat, en la primera planta. A la segona planta de la Torre és on veien la llum les pintures i gravats amagats durant anys. Les obres es van pressupostar en més de 125.000 euros i han estat finançades a través dels Fons FEDER, de la Diputació de Castelló i de la Generalitat Valenciana.

Les visites guiades es durant a terme dissabte a la vesprada i diumenge al matí en grups reduïts i caldrà inscripció prèvia, que s’haurà de formalitzar a l’Ajuntament, bé siga de manera presencial, bé a través del telèfon 964492001, o també a través de correu electrònic, a info@calig.es. Des del consistori recomanen l’ús de calçat còmode, així com que els menors vagen acompanyats per un adult.