Inici COMARQUES BAIX MAESTRAT Càlig prepara visites guiades a la Torre els dies 13 i 14...

Càlig prepara visites guiades a la Torre els dies 13 i 14 de juliol

288

Un dels principals atractius de la restauració ha estat la troballa de diverses pintures i murals, amb la representació del pont que unia l’edificació amb l’antic jutjat.

Un dels moments més esperats per l’Ajuntament de Càlig en els últims mesos a nivell patrimonial i cultural, per fi ha arribat. Els propers dissabte 13 i diumenge 14 de juliol, la Torre de Càlig obrirà les seues portes per lluir les troballes i obres de restauració que s’han escomès des del mes d’octubre de l’any passat, i que s’iniciaven després d’un cap de setmana en el quals els veïns i visitants van poder comprovar l’estat del conjunt històric-artístic abans d’iniciar-se els treballs.

La reforma ha permès treure a la llum un seguit de dibuixos i murals amagats sota mans de pintura, com són la il·lustració d’un sol i, el més important, un mural que representa la Torre amb el pont que existia adjacent a la construcció. Aquesta troballa, tal i com apuntaven des de l’equip de govern, va significar tot un impuls per a iniciar els treballs de presentació d’un projecte que consistirà en la reconstrucció del pont que caracteritzava la Torre de Càlig, que la comunicava amb l’edifici del Jutjat i que va ser enderrocat fa anys.

Recordem que les troballes es van realitzar durant els treballs de rehabilitació urgent de la Torre, i que han consistit en la neteja del sòl de la presó i treballs de recerca de la paret original de l’edifici del jutjat, en la primera planta. A la segona planta de la Torre és on veien la llum les pintures i gravats amagats durant anys. Les obres es van pressupostar en més de 125.000 euros i han estat finançades a través dels Fons FEDER, de la Diputació de Castelló i de la Generalitat Valenciana.

Les visites guiades es durant a terme dissabte a la vesprada i diumenge al matí en grups reduïts i caldrà inscripció prèvia, que s’haurà de formalitzar a l’Ajuntament, bé siga de manera presencial, bé a través del telèfon 964492001, o també a través de correu electrònic, a info@calig.es. Des del consistori recomanen l’ús de calçat còmode, així com que els menors vagen acompanyats per un adult.

Article anteriorLa Coral de Benin visita Vinaròs en un concert solidari
Article següentBases de la IV Edició dels Premis Literaris “Ciutat de Benicarló”