Inici COMARQUES BAIX MAESTRAT Càlig millorarà el Centre de Cultura a través d’una subvenció de la...

Càlig millorarà el Centre de Cultura a través d’una subvenció de la Generalitat

279

Es tracta d’una ajuda per a l’adequació dels camerinos i renovació de l’equipament de so amb una aportació de 3.200€ per part del Govern Autonòmic

La Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esports, ha concedit a l’Ajuntament una subvenció per a la millora dels espais escènics. En concret es tracta d’una ajuda de 3.200€ per a la modernització de la zona dels camerinos del Centre de Cultura i la renovació de l’equipament de so amb un nou aparell i l’adquisició micròfons de diadema.

L’alcaldessa de Càlig, Ernestina Borràs, ha destacat que “el passat mes de desembre es va demanar la subvenció a la Conselleria i ara ha sortit la resolució, que suposarà rebre una ajuda de 3.200€, a la que s’afegirà una partida de 2.200€ més amb fons propis de l’Ajuntament”.

D’altra banda, l’alcaldessa destacava que al llarg d’aquest any també s’executaran obres de millora al Centre de Cultura corresponents a la subvenció obtinguda al 2020 per part de la vicepresidència segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica per a la rehabilitació d’edificis culturals, amb la que s’havia d’actuar per a l’eliminació de les barreres arquitectòniques i adequació d’espais interiors de l’immoble. I aquest any 2022 es renovaran els banys de les dos plantes amb una inversió de 60.000€.

Així mateix, l’any passat es va destinar una partida de 85.000€ per a la instal·lació i posada en marxa de l’ascensor per accedir a l’auditori, entresol i primera planta del Centre de Cultura, a més de la millora de l’accessibilitat exterior a la pista d’estiu.

Per acabar, l’alcaldessa Borràs assenyalava que “el Centre de Cultura es va inaugurar a l’any 2000 i des de l’Ajuntament sempre hem treballat en la millora i manteniment de l’immoble perquè siga un espai cultural de referència per al veïnat, sent un dels edificis municipals més utilitzats. Hem de tindre en compte que fa més de 20 anys que gaudim de l’edifici i s’han d’escometre obres per adaptar-nos a l’actual normativa d’accessibilitat.”

Article anteriorBenicarló engega el projecte ‘Kimberlé’ per a fomentar la igualtat i evitar les discriminacions
Article següentPeníscola amplia el servei d’informació meteorològica