Inici COMARQUES BAIX MAESTRAT Càlig dóna inici a les Festes Patronals 2021

Càlig dóna inici a les Festes Patronals 2021

119

Aquest cap de setmana han començat les Festes Patronals 2021 en honor a Sant Llorenç a Càlig, una de les setmanes més esperades per totes i tots els calijons. Com és habitual, el matí del dissabte 7 d’agost, en la localitat van començar a sonar el volteig de campanes i des de la Torre es va realitzar la tradicional hissada de banderes i el llançament de coets que van anunciar oficialment el començament de les Festes.

Les Festes de l’any passat es van veure afectades per la Covid-19 impedint celebrar un dels actes més especials: la Presentació de les Reines i les seues Corts d’Honor. Aquesta vegada la localitat va poder vestir-se de gala per a conéixer als representants de les Festes Patronals d’aquest 2021. Però a part de la mascareta i les distàncies de seguretat l’acte va comptar amb una peculiaritat molt més significativa. Per primera vegada en la història de Càlig s’acomiadaven els càrrecs de les Dames, Reines i Fester 2019 que havien mantingut el seu regnat durant dos anys.

La Presentació va tindre un to molt emotiu des del seu inici, homenatjant amb un fort aplaudiment a tota la gent del poble que cada dia aporta el seu granet d’arena perquè Càlig siga millor i també per a aquelles persones que ens han deixat aquest últim any. Una nit plena de màgia en la qual tant Carla Llorach Saura com Ainhoa Colom Verge, acompanyades per la seua Cort d’Honor, van veure el somni de proclamar-se Reina i Reina Infantil de Càlig complit. Carla va destacar en les paraules que va dirigir: “Ens vam proposar que encara que siguen unes festes atípiques, nosaltres posaríem tot de la nostra part perquè siguen unes festes inoblidables per a tothom. I esperem de tot cor que vosaltres feu el mateix.”

Després de la proclamació la Mantenidora de les Festes, Mercedes Bengochea Prieto, Farmacèutica titular de la localitat, va pujar a l’escenari i va dedicar unes paraules molt commovedores: “És un honor estar ací perquè se m’ha convidat com calijona i com sanitària, per haver estat en primera línia de foc en aquest últim any llarguíssim de pandèmia. Però vull destacar que jo només sóc una cara visible, perquè moltes persones haurien de estar ací en l’escenari amb mi compartint aquest reconeixement.”

L’Alcaldessa de la localitat, Ernestina Borrás, també va voler dirigir-se als veïns del poble i visitants que gaudiran de la setmana gran de Càlig: “Desitge a tothom que gaudiu d’unes festes especials i que ho fem amb respecte i responsabilitat. Nosaltres posarem tots els mitjans al nostre abast per a garantir la seguretat. Per a aconseguir-ho és cosa de tots i totes i necessitem de la vostra ajuda.”

L’acte de la Presentació de les Reines i les seues Corts d’Honor va acabar amb la interpretació de l’himne de Càlig per part de l’Agrupació Musical de la localitat i amb la col·laboració especial de la soprano Clara Ruíz Arnau sota la direcció de Vicent Aznar Roig. I com a fermall final uns espectaculars focs artificials que van omplir de llum el cel de Càlig.

Article anteriorBenicarló utilitza gas heli per a localitzar fuites a la xarxa d’aigua
Article següentLos comercios de Peñíscola participan en la feria de Botigues al Carrer