Inici COMARQUES BAIX MAESTRAT Càlig commemora el Dia de la Dona amb la lectura d’un manifest...

Càlig commemora el Dia de la Dona amb la lectura d’un manifest i un mural

285

La lectura del manifest ha anat a càrrec de 10 dones calijones representats d’institucions públiques i d’entitats de la població

Un nombrós grup de dones i homes s’han reunit este matí a la plaça Pou de la Vila per commemorar el dia internacional de la Dona Treballadora. L’acte, que ha estat organitzat per la Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Càlig, s’ha iniciat amb la lectura conjunta d’un manifest que ha reivindicat la igualtat real entre homes i dones a nivell social, educatiu i laboral, i de rebuig a la violència de gènere.

La lectura de l’escrit ha anat a càrrec de 10 dones calijones representats d’institucions com ara l’Ajuntament i també d’entitats de la població. Han estat Carmen Ferré, regidora d’Hisenda i Benestar Social; Vicentica Anglés, presidenta de les Mestresses de Casa; Maria Rosa Llorens, presidenta de la Colla de Dansaires; Ana Pasies, presidenta de Les Ametletes; Ruth Sanz, regidora de Festes, Educació i Patrimoni i diputada provincial de Cultura; Maite Sanz, presidenta d’AECC i Jutgessa de Pau; Mar Anglés, presidenta de la Unió Jove de Càlig; Estela Adell, presidenta de l’Associació Esportiva Mou-te; Mónica Sales, presidenta de l’Associació Amics i Simpatitzants del carrer Socors; i Ernestina Borràs, alcaldessa de Càlig.

Al finalitzar el manifest, s’ha respectat un minut de silenci en memòria de les dones assassinades al llarg d’aquest 2020 víctimes de la violència masclista, record que també s’ha tingut al enganxar 14 globus morats i un blanc en la tanca que envolta l’escultura de la Dona Calijona. A la mateixa plaça, un mural commemorava la data del 8 de març amb frases reivindicatives escrites per dones. Demà dilluns 9 de març, a les 16:00 hores al Centre de Cultura, l’associació que congrega les mestresses de casa de la població ha organitzat el passi d’una pel·lícula, que anirà seguit d’un berenar per a totes i tots els assistents.

Article anteriorEl vinarocense Sergio Vives partició en ‘Beauty Valencia’
Article següentBenicarló reivindica la igualtat de gènere en el Dia de la Dona