Inici COMARQUES BAIX MAESTRAT Càlig celebrarà aquest cap de setmana la festa de Sant Vicent

Càlig celebrarà aquest cap de setmana la festa de Sant Vicent

39

La Colla de Dansaires i l’Ajuntament han preparat una programació especial amb els actes més tradicionals de la festivitat

Aquest dissabte i diumenge Càlig celebrarà la festa tradicional de Sant Vicent gràcies al treball de la Colla de Dansaires, que ha organitzat una agenda carregada d’actes per al cap de setmana, que culminarà dilluns amb la tradicional Olleta calijona que cada any organitza l’Ajuntament.

Les activitats començaran aquest dissabte, 6 d’abril, a les 20:00h amb l’anunci de la festa pels carrers de la localitat per tal d’animar els veïns i recordar que torna la tradició.

Per diumenge continuaran les activitats a les 11:15h amb una cercavila i tot seguit, a les 11:45h, s’oferirà la missa en honor a Sant Vicent. Ja per la vesprada, a les 18:00h, es faran les activitats més tradicionals amb la concentració a la capella dels Desemparats per iniciar una cercavila fins a la plaça Nova i oferir el Cant de la Lloa i el Ball de la Dansa. Com és habitual el lloador demanarà permís a l’alcaldessa de la localitat, Ernestina Borràs, per a recitar els versos dedicats a Sant Vicent i també fer crítica local.

La programació finalitzarà amb el correfoc que es farà a les 22:00h on les espurnes i els petards il·luminaran els carrers de Càlig.

Olleta calijona

Dilluns 8 d’abril, dia de Sant Vicent, l’Ajuntament oferirà la tradicional Olleta calijona on s’espera l’assistència de prop de 350 de veïns i veïnes, que s’aproparan fins al Centre Cultural per degustar el plat. Per només 3€ es podrà gaudir d’una bona ració de menjar i endur-se com a record la cassoleta de fang. Destacar que els tiquets es podran aconseguir dins demà a les oficines de l’Ajuntament. En acabar de dinar hi haurà ball popular amb l’actuació d’un duo.

L’alcaldessa Borràs agraïa la col·laboració de totes les persones que faran possible la celebració de la Festa de Sant Vicent, així com de tots els voluntaris que treballaran per elaborar l’olleta, on es preveu repartir prop d’unes 350 racions.