Inici COMARQUES Càlig aprova un pressupost de 2.270.000 € per 2019, quasi el doble...

Càlig aprova un pressupost de 2.270.000 € per 2019, quasi el doble que l’any passat

308

L’augment es xifra en un 41%, gràcies a les inversions i subvencions rebudes durant 2018. S’invertiran quasi 750.000 euros, tres vegades més que l’any passat.

L’Ajuntament de Càlig aprovava en la tarde d’este dijous, 14 de febrer, el pressupost municipal per a l’exercici 2019, i que és de 2.270.000 €, una xifra que suposa un augment del 41% respecte al pressupost inicial de 2018. Tal i com indicava l’alcaldessa, Ernestina Borràs, “s’ha confeccionat el pressupost en base a la realitat de 2018, i ha estat molt positiva ja que s’ha aconseguit quasi 1 milió d’euros en subvencions”, provinents d’institucions com ara la Generalitat Valenciana, la Diputació de Castelló i el Consorci de Residus. La votació va resultar favorable amb els 6 vots de l’equip de govern, l’abstenció del regidor del Partit Popular i els tres vots en contra dels regidors de Compromís.

L’augment en les diferents partides municipals és un dels més alts en la història dels pressupostos de Càlig. En quant als ingressos més destacats, l’equip de govern comptarà amb 92.800 € per a l’explotació i canalització del pou nou, de titularitat municipal, i quasi 120.000 € per a les obres de condicionament i millora de la Torre, que seran unes de les més beneficiades enguany, així com 218.000 € per a la rehabilitació de l’escola Felicinda Collell. Altres partides destacades que es beneficiaran amb aquest augment pressupostari seran les destinades a la contractació de personal, o per a reparar els danys provocats per les pluges d’octubre de 2018. A més, el consistori es manté a l’espera de l’arribada de nous fons per a dur a terme l’arranjament de camins, del pont del camí Ulldecona i de la Torre i la canalització del Pou Nou, o per millorar l’accessibilitat del Centre de cultura o adequar el poliesportiu municipal, entre d’altres.

Així, i tal i com apuntava Borràs, les inversions inicials per al 2019 s’han xifrat en 748.000 €, el triple que l’any passat, i l’equip de govern manté diverses partides obertes sense consignació econòmica,  a l’espera de la resolució de les subvencions que s’han sol·licitat en els últimes setmanes. L’alcaldessa també va remarcar que “una vegada més, el deute del nostre Ajuntament és zero i paguem dins del termini establert, cosa que agraeixen els proveïdors i empreses que treballen amb nosaltres”.

En la sessió plenària, també es van posar en valor els 44.000 euros que es destinaran a inversions que han estat escollides pels veïns i veïnes a través dels primers pressupostos participatius de la història de la població, i que van destinats a potenciar el valencià, a la millora del registre de clavegueram, a construir un escenari adaptable, a la instal·lació d’espills i a ajudes per a la rehabilitació de l’habitatge.

Com apuntava Borràs, “l’augment considerable del pressupost es reflexa en l’augment de la despesa en inversions, principalment, però també en partides de manteniment de vies públiques i edificis públics, en aportació als serveis socials i en fons propis per a contractació de personal”. “Els pressuposts de 2019 són la conseqüència de l’intens treball de l’any 2018, des de l’equip de govern s’ha fet un treball important i minuciós per a presentar uns grans pressupostos per a Càlig”, va remarcar l’alcaldessa

Article anteriorGaleries i notícies del Carnaval 2019 en aquest primer cap de Setmana
Article següentNou Pavelló multifuncional a La Sénia