El primer recorregut es farà el 6 d’octubre i donarà a conèixer els diversos forns de calç que es conserven al terme municipal, mentre que el dia 9 es farà una visita teatralitzada
La Mancomunitat de la Taula del Sénia oferirà un any més les Jornades Europees de Patrimoni amb l’objectiu de difondre i donar a conèixer el patrimoni històric i natural que es conserva al territori. El proper 6 d’octubre oferirà una ruta a Càlig amb el nom “Redescobrint els forns de calç”, un recorregut per veure les construccions que encara es conserven en les partides de Pàndols, Camí Nou o coll de les Forques, a més de conèixer perquè s’utilitzaven.
La regidora de Patrimoni, Ruth Sanz, ha agraït la implicació de la Mancomunitat de la Taula del Sènia per incloure un any més el municipi dintre de les activitats de les Jornades Europees de Patrimoni. Segons indicava “aquestes iniciatives suposen una bona oportunitat per a difondre i donar a conèixer la nostra història, així com el patrimoni natural que es conserva a Càlig”.
La sortida es farà des de la plaça Nova a les 9:30h per anar en cotxe al Pou de la Bassa i partir d’aquest punt començarà la ruta a peu. Les persones interessades en participar es poden inscriure de forma gratuïta al web www.tauladelsenia.org. Important destacar que el recorregut tindrà una durada de dos hores, per tant es recomana dur calçat adequat, aigua i esmorzar.
Ruta de Maestrat Ànima Interior
Per al 9 d’Octubre s’oferirà una visita teatralitzada pel centre històric de la localitat de la mà de dos personatges, que seran els encarregats de donar a conèixer el patrimoni de Càlig, des d’una vessant didàctica i divertida. Per a participar en aquesta ruta només cal inscriure’s de forma gratuïta a https://maestrat.travel/va/visites-teatralitzades-2024/. La sortida es farà des de l’església de Sant Llorenç a les 11:00h.
Visites a la Torre
Sanz ha destacat que durant el cap de setmana 180 persones han participat en les visites a la Torre que es van organitzar amb motiu de la commemoració del Dia Mundial del Turisme. En aquest sentit, feia una valoració positiva de la bona acceptació de les visites i convidava als visitants a apropar-se fins a Càlig per conèixer aquest patrimoni únic.