Inici BENICARLÓ Benicarló i la carxofa protagonistes d’un llibre

Benicarló i la carxofa protagonistes d’un llibre

463

L’Ajuntament de Benicarló col·labora amb la campanya «Llegir en valencià, la nostra cuina», de la Fundació Bromera, amb l’edició d’un llibre en el qual la trama transcorre a Benicarló i la seua carxofa té un paper principal. La història, a més, ha estat creada per l’escriptora amb arrels benicarlandes Aina Garcia Carbó.

L’objectiu d’aquesta campanya és fomentar la lectura i que la gent llija en valencià. En la iniciativa participen més de cinquanta entitats públiques i privades, les quals treballen per un objectiu comú: fomentar la lectura i promocionar la nostra llengua, així com donar a conéixer els costums, les tradicions i la cultura del poble valencià.

Aquesta iniciativa, que ja va per la tretzena edició, enguany consistirà en una col·lecció d’onze sucoses històries elaborades a partir d’un aliment representatiu de la nostra cuina, una secció explicativa amb curiositats relacionades amb la història, un glossari de paraules i recomanacions de llibres d’autors valencians. La història dedicada a la carxofa i situada a Benicarló, «Les detectives i el banquet de carxofa», es podrà obtenir amb la compra del diari Levante-EMV el dia 30 de juny, i amb el diari Información el 13 de juliol.

Amb aquesta campanya, que pretén arribar a tot els pobles de la Comunitat Valenciana, l’Ajuntament de Benicarló vol, a banda de fomentar la lectura, donar a conéixer la Festa de la Carxofa més enllà de les comarques properes. A més, a partir del mes de setembre, es distribuiran exemplars del llibre als centres educatius de la població, així com entre el públic en general. També està prevista una presentació, a càrrec de l’autora, en el marc de la pròxima Festa de la Carxofa.

Article anteriorLa gala de l’esport a Benicarló preparada
Article següentMultitudinari Sopar a la Fresca a Vinaròs