Inici BENICARLÓ Benicarló va conmemorar el bombardeig del 3 abril del 38

Benicarló va conmemorar el bombardeig del 3 abril del 38

481

El plat principal de la programació ha sigut l’espectacle de dansa #DETRACA, que ha fet reflexionar els espectadors sobre la guerra i les seues conseqüències, a més de servir per endinsar-los en una recreació del bombardeig del 3 d’abril als carrers de Benicarló. L’espectacle, a càrrec de A Tempo Dansa, de la companyia de Pepa Cases, està nominat a la categoria de Millor Espectacle de Carrer als Premis Max 2018.

La jornada commemorativa l’han tancat l’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, i el regidor de Cultura, Josep Barberà, que han dedicat unes paraules a tots els benicarlandos que, d’una manera o d’una altra, van patir la guerra. L’alcaldessa ha destacat que «aquest és un dia per al record, però sobretot és un dia per a la reflexió, per a dir que mai més guerra, ni aquí, ni enlloc» i ha remarcat que «la pau és el bé més preuat que té qualsevol societat».

Per la seua part, el regidor de Cultura, Josep Barberà, ha recordat el nom de les 15 víctimes del bombardeig i ha remarcat que «avui no parlem de batalles al front ni de soldats ni de voluntaris, sinó que parlem de civils, dels pares i mares,fills i filles, de germans i germanes als qui les bombes els van arrancar els somnis, les esperances i la vida». «Persones que només tractaven de viure una vida amb la major dignitat possible», ha finalitzat el regidor de Cultura.

Cal recordar que la programació al voltant dels 80 anys del bombardeig es tancarà el proper 9 de juny, amb una jornada periodística al voltant de la guerra, que comptarà amb la col·laboració del periodista benicarlando David Messeguer, amb una àmplia experiència en conflictes bèl·lics. La jornada reunirà a quatre reconeguts periodistes de guerra que explicaran les seues experiències en les zones més conflictives del planeta.

Article anterior(Galería) Salzadella, cirerers en flor
Article següent(Galeria) El Bovalar, Sant Jordi