Inici BENICARLÓ Benicarló una Semana Santa d’Interés Turístic Local

Benicarló una Semana Santa d’Interés Turístic Local

315

La música, les activitats familiars i una intensa programació religiosa protagonitzen la programació. El prestigiós grup de música antiga Musica Ficta oferirà un concert Dijous Sant a l’església de Sant Bartomeu.

Benicarló ha preparat una intensa programació d’activitats culturals i religioses amb motiu de la Setmana Santa. La regidora de Turisme, Rosana Marzá, acompanyada de la presidenta de la Junta Local de Setmana Santa, María del Mar Bellvís, i del president de la Unió de Comerços, Adrián Palacio, ha presentat avui les activitats que ha preparat la Regidoria per a aquestes dates i ha assegurat que «l’Ajuntament aposta un any més per la promoció de la Setmana Santa de Benicarló, especialment enguany, que ha estat declarada com a Festa d’Interés Turístic Local».

Marzá ha reconegut que «aquesta declaració comportarà una forta empenta a la promoció turística del municipi i, a més, suposa el reconeixement al treball conjunt realitzat per la Regidoria i la Junta Local de Setmana Santa per aconseguir aquesta declaració».

La programació s’ha editat en quatre idiomes i incorpora les dos vessants de la Setmana Santa, tant la religiosa com la cultural i d’oci. Una programació que va començar ahir amb la pujada del Crist i que continuarà amb el novenari que s’allargarà fins al proper dissabte.

Un dels actes més destacats serà el concert del prestigiós grup espanyol de música antiga Musica Ficta, una formació creada el 1992 pel seu director, Raúl Mallavibarrena, que es dedica a la interpretació de polifonia del Renaixement i del Barroc i que ha actuat arreu del món (Amèrica del Sud, Mèxic, Estats Units, Europa, Orient Mitjà, Xina, Japó, etc). El concert, amb entrada lliure, tindrà lloc Dijous Sant a l’església de Sant Bartomeu.

Per als dies centrals de la festa, la Regidoria de Turisme ha organitzat una fira artesana i d’oficis que s’ubicarà a la plaça de la Constitució del 18 al 21 d’abril i que inclourà un racó infantil amb atraccions, jocs, contacontes i tallers per als més menuts.

També hi haurà visites dinamitzades al poblat iber del Puig de la Nau (13 i 20 d’abril), a la zona marítima de Benicarló (diumenge 28 d’abril) i, com a novetat, una visita teatralitzada al centre històric amb la història del vi Carlon com a fil conductor (27 d’abril).

Paral·lelament, per les tardes s’han programat tallers familiars al Mucbe i els espais expositius de la ciutat ampliaran els horaris.

Intensa programació religiosa

Els actes religiosos començaran aquest diumenge amb la inauguració de l’exposició de motius de Setmana Santa (del 7 al 20 d’abril a l’Edifici Gòtic) i continuaran dissabte 13 amb el pregó d’apertura de la Setmana Santa. La presidenta de la Junta Local ha detallat les processons de Dijous i Divendres Sant i ha recordat que el mateix Dijous Sant d’11.00 a 13.00 hores es podran visitar les imatges dels passos a l’església de Sant Bartomeu. Pel que fa a la Trencà de l’Hora, un dels actes més multitudinaris de la Setmana Santa de Benicarló, tindrà lloc dissabte a les 12.00.

Un nou Concurs d’Aparadors

Una de les novetats de la Setmana Santa d’enguany és el Concurs d’Aparadors que ha organitzat la Unió de Comerços de Benicarló. El seu president, Adrián Palacio, ha explicat que es tracta d’una iniciativa oberta a tots els comerços i que ha de tindre la Setmana Santa com a tema central. «El que tindrem en compte és que l’establiment utilitze material propi per a la confecció de l’aparador».

El premi per al comerç guanyador serà de 100 euros.

Article anteriorRebuig per l’assassinat de la jove a Vinaròs
Article següentEl consejo de ministros nombra el Sexeni de Morella Patrimonio protegido