Inici BENICARLÓ Benicarló, “una mirada al món”, reporters de guerra

Benicarló, “una mirada al món”, reporters de guerra

697

El proper 9 de juny, Benicarló acollirà una jornada en la qual quatre reconeguts reporters de guerra explicaran les seues experiències en les zones més conflictives del món. Ricard García Vilanova, Anna Surinyach, Mònica Bernabé i el benicarlando David Meseguer seran els periodistes que participaran a «Benicarló, una mirada al món».

El regidor de Cultura, Josep Barberà, i el periodista benicarlando, David Meseguer, han presentat «Benicarló, una mirada al món», una jornada que tindrà lloc el proper 9 de juny a la sala d’actes de la Fundació Caixa Benicarló. En ella, els quatre periodistes de guerra relataran les experiències viscudes en les zones més conflictives del món en un format molt distés, per tal d’afavorir les intervencions del públic assistent.

Barberà s’ha mostrat molt orgullós perquè Benicarló puga acollir una jornada periodística amb aquests protagonistes i ha subratllat que «aquesta jornada és un pas més que ens apropa a la capitalitat cultural que estem buscant des de Benicarló». El regidor ha volgut remarcar que «en aquests moments, en diferents llocs del món estan passant fets similars als que van ocórrer ací fa 80 anys, i és important que la gent entenga que el patiment és igual al que van sentir els nostres avis».

El periodista benicarlando David Meseguer, que també relatarà les seues experiències, ha destacat l’alt nivell dels reporters que l’acompanyaran en la jornada i ha ressaltat que «tant Ricard, Anna com Mònica són periodistes que estan en primera línia i han cobert diferents conflictes com Síria, Afganistan, Iraq, Líbia o la crisi de refugiats al Mediterrani».

La xarrada que obrirà la jornada serà «Síria des del front de guerra», en la qual el fotoperiodista Ricard García Vilanova relatarà les seues experiències i intentarà respondre a algunes de les incògnites al voltant de la guerra siriana, un conflicte que coneix de ben prop.

L’editora de la Revista 5W Anna Surinyach continuarà amb «Mediterrani, una trampa mortal per als migrants», en la qual la fotoperiodista freelance contarà les vivències viscudes en les seues cobertures de la crisi de refugiats i migrants del Mediterrani i respondrà a qüestions relatives a aquesta crisi humanitària.

Mònica Bernabé, la cap d’Internacional del diari Ara, serà l’encarregada de seguir la jornada amb «Ser reportera al país dels talibans». La periodista relatarà la seua experiència com a corresponsal a l’Afganistan entre els anys 2006 i 2014, un dels països més perillosos del món.

La jornada finalitzarà amb «Milicianes kurdes contra Estat Islàmic», en què David Meseguer explicarà el paper clau que han exercit les guerrilleres kurdes contra l’Estat Islàmic, un tema que coneix de primera mà gràcies a haver estat cinc vegades al territori del Kurdistan.

Article anterior(Fotogalería) Vinaròs celebra la Misericordia a l’ermita
Article següentCalìg rep la donació del pintor local Emilio Borrás