Inici BENICARLÓ Benicarló, un Nadal diferent que no renuncia a la màgia ni a...

Benicarló, un Nadal diferent que no renuncia a la màgia ni a la il·lusió

356

L’arribada dels Reis d’Orient es podrà seguir en directe per televisió i per les xarxes socials oficials. El Pavelló Poliesportiu acollirà l’espectacle d’arribada del Pare Noel, que enguany presenta importants novetats.

El regidor de Festes i Falles, Pedro Manchón, acompanyat de la presidenta de la Coordinadora de Penyes, Mireia Mancheño, ha presentat avui la programació organitzada amb motiu de les festes de Nadal i Reis 2020-2021. «Enguany —ha dit el regidor— el Nadal arriba marcat per la pandèmia però així i tot, hem volgut preparar un ampli programa que ens permetrà viure, a pesar de les dificultats, unes dies especials».

El programa mantindrà alguns actes, com concerts, exposicions, teatre o els actes més tradicionals, i haurà de prescindir d’altres cites com Benicarlàndia o la visita als pessebres de la ciutat.

Els concerts aniran a càrrec de les seccions de la Coral Polifònica Benicarlanda i l’Associació Musical Ciutat de Benicarló, mentre que les exposicions les protagonitzaran els guanyadors i finalistes del veterà Concurs de Targetes de Nadal i l’Associació de Betlemistes del Baix Maestrat que, de la mà de la Regidoria de Turisme, distribuirà per diferents punts de la ciutat alguns pessebres per tal que la ciutadania els puga visitar.

Pel que fa al pessebre monumental que s’exposava a la capella del Mucbe, el regidor ha confirmat que «enguany els betlemistes no ha pogut treballar en un pessebre comunitari però igualment tindrem a la capella una bonica exposició de diferents passatges recopilats per ells mateixos».

Respecte a l’arribada del Pare Noel, la presidenta de la Coordinadora de Penyes ha anunciat que «enguany, el Pare Noel comptarà amb una companyia molt especial, que serà la Mare Àgatha». Mireia Mancheño ha confirmat que l’arribada dels dos protagonistes serà el 24 de desembre a la pista annexa exterior del Pavelló en dos passis diferents: a les 17.30 i a les 19.30 hores «per tal que un major nombre de persones puguen gaudir de l’espectacle».

L’accés serà limitat i serà necessari adquirir l’entrada al Mucbe, previ donatiu d’1 euro. Les entrades estaran disponibles del 16 al 19 de desembre en l’horari del Museu.

Per a la recollida de les cartes per als Reis d’Orient, s’han previst tres dies diferents en tres espais diferents. «Enguany —ha explicat Pedro Manchón—, Ses Majestats han enviat els patges reials amb noves indicacions adaptades a les circumstàncies per a poder recollir totes les cartes dels xiquets i xiquetes benicarlandos». «Així —ha confirmat el regidor—, els patges de Melcior s’ubicaran a la capella del Mucbe, els patges de Gaspar estaran a la Casa del Marqués i els ajudants de Baltasar els tinfdrem a l Magatzem de la Mar».

Els xiquets i xiquetes hauran d’acudir acompanyats d’un adult al torn que se’ls assigne, fins a un màxim de 6 persones per grup. Caldrà inscripció prèvia al Mucbe des de diumenge 20 de desembre fins dissabte 2 de gener a les 12.00 hores.

I sobre l’arribada dels Reis d’Orient, una de les cites més esperades de l’any, es retransmetrà en directe a través de Canal 56 i de les xarxes oficials de l’Ajuntament i la Comissió de Festes. L’emissió inclourà el moment de l’arribada així com la visita de Ses Majestats a l’Ajuntament i l’esperat moment del discurs adreçat als xiquets i xiquetes de Benicarló.

En l’àmbit esportiu, la històrica Sant Silvestre també apostarà per una modalitat virtual mitjançant una aplicació mòbil, i en l’àmbit teatral, la protagonista del Nadal serà la representació del clàssic «La Bella i la Bestia» a càrrec de Platea Producciones Escènicas. Les funcions seran els dies 26, 27 28, 29 i 30 de desembre i el 2, 3 i 4 de gener.

Per últim, la Pequerecollida Solidària que cada any organitza la Penya Perquè Sí tindrà lloc el 19 de desembre de 10.00 a 19.30 hores en un espai encara per concretar. La presidenta de la Coordinadora ha recordat que «la recollida serà de productes de primera necessitat per als més menuts» i ha subratllat que «tots els productes recollits es desinfectaran i estaran una setmana guardats abans d’entregar-los a Creu Roja».

Per a les activitats que s’organitzaran durant tot el dia serà necessària entrada, que es podrà adquirir al Mucbe els dies 16, 17 i 18 de desembre. A canvi de l’entrada, caldrà entregar un producte de primera necessitat.

Article anteriorCaixa Vinaròs: celebra 50 aniversari i reparteix regal de Nadal als socis
Article següentPort de Vinaròs des del dic transversal