Inici BENICARLÓ Benicarló tindrà unes Festes Patronals 2020 centrades en la cultura i la...

Benicarló tindrà unes Festes Patronals 2020 centrades en la cultura i la tradició

288

El regidor de Festes i Falles de Benicarló, Pedro Manchón, anunciava esta setmana les línies mestres que seguiran les Festes Patronals de la ciutat d’enguany, que es celebraran del 23 al 30 d’agost i que arribaran marcades per la lluita contra la pandèmia de la COVID 19. També ha presentat el  cartell anunciador, que enguany ha confeccionat el col·lectiu Urban Sketches Maestrat, i que dóna ja idea del caire que prendrà la setmana festiva.

Manchón recordava que, tal i com es va anunciar en el comunicat conjunt de la regidoria i la Comissió de Festes, enguany no es podran viure unes Festes Patronals  com les d’anteriors edicions, ja que caldrà evitar actes multitudinaris i controlar que es cumplixquen les mesures d’higiene i seguretat marcades pels organismes oficials. Però també ha recordat que, tal i com es van comprometre, estan treballant per oferir una programació per a que benicarlandos i visitants puguen disfrutar d’una setmana que ‘evoque’ alguns dels actes més tradicionals. Això sí, apel·lant al record del que està vivint la societat actualment: “les Festes no tindran un caràcter excessivament festiu, però sí cultural”, apuntava el regidor.

Pedro Manchón agraïa el “compromís i sensatesa” tant de la Reina, Dulcinea i Dames de 2019 i les seues famílies, ja que tornaran a representar a la ciutadania en estes Festes Patronals de 2020, com de la Comissió de Festes, que s’ha bolcat en la confecció d’una graella d’actes el més variat possible, dins les possibilitats actuals. “El més fàcil hagués estat deixar-ho per a l’any que ve, però les Festes no són sols una de les expressions que tenim com a poble, sinó també un agent dinamitzador que posa en valor activitat comercial, per això la Comissió va començar a buscar fórmules per oferir una setmana amb sentit cultural i de pertinença; i també hem de ressaltar  Posar el compromís i sensatesa de la Coordinadora de Penyes i la Comissió de Bous”, va afegir el regidor.

Manchón anunciava que s’està treballant en l’organització d’espectacles “de gran nivell, amb gent de casa que està mostrant gran predisposició, tot i que anirem presentant l’oferta setmana a setmana”, i anunciava que els actes es desenvoluparan a diferents espais, preferentment a l’aire lliure, que seran temàtics per acollir espectacles teatrals, concerts i activitats per a tots els públics, recintes que tindran una entrada i una sortida per tal de controlar l’aforament i als quals s’haurà d’accedir amb una reserva i amb el pagament d’una entrada simbòlica. “Anirem explicant-ho tot més endavant, però estem pensant en espais com els jardins del Mucbe, pati del col·legi La Salle, la plaça Maria Victoria…”, indicava Manchón, a l’hora que apuntava que “no serà senzill donar cobertura a aforaments excessivament grans, però procurarem donar a elegir per a evitar aglomeracions, que tot el món puga gaudir dels mateixos espectacles en diferents dies”. El regidor també va recordar que el proper 19 de juny, finalitza el termini per tal que les associacions presenten les seues propostes per a les Festes Patronals 2020.

Un dels actes que ja s’ha anunciat és el que, enguany, donarà inici a la setmana festiva: la Serenata a Sant Bertomeu, que s’està organitzant junt amb l’Associació Musical Ciutat de Benicarló. “Volem que tots visquem una setmana amb sentiment de comunitat, de poble, i vam decidir que enguany res millor que començar la setmana de Festes Patronals que amb simbologia, amb l’acte més antic que tenim en les nostres Festes, i estem treballant en un dispositiu audiovisual que permeta que es puga vore des de casa”, apuntava Manchón. 

Finalment, el regidor va presentar el cartell anunciador de les Festes 2020, que enguany és un dibuix que ha realitzat el col·lectiu Urban Sketches Maestrat i que compta amb alguns dels actes que es podran viure del 23 al 30 d’agost.