Inici BENICARLÓ Benicarló tindrá un pressupost de 27,4 milions d’euros marcat per les inversions...

Benicarló tindrá un pressupost de 27,4 milions d’euros marcat per les inversions de l’EDUSI

443

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, i el regidor d’Economia i Hisenda de l’Ajuntament de Benicarló, Carlos Flos, han detallat el contingut del Pressupost General de l’Ajuntament per al 2019, que aquesta nit a partir de les 21.00 hores dictaminarà el Ple i que suma un total de 27.413.475 euros, una xifra que suposa un increment d’2,5% respecte del pressupost de 2018.

Segons ha explicat l’alcaldessa —que ha augurat un ple «llarg i intens»— «el de 2019 és un pressupost ambiciós que ha de començar a marcar el Benicarló del futur». Miralles ha assenyalat que «hem continuat amb l’aposta del primer dia de cobrir les necessitat de les àrees més importants i, a la vegada, hem refermat les polítiques socials i d’ocupació». L’alcaldessa ha reconegut que «la nostra prioritat des de 2015 han estat les àrees de Benestar Social i Promoció Econòmica, però també hem donat un impuls molt important a altres àrees com Cultura i Festes».

Per la seua part, el regidor d’Economia i Hisenda ha manifestat que «amb aquest pressupost, Benicarló avança cap a la modernitat» i ha destacat que «hem preparat un pressupost per a poder treballar tot l’any, governe qui governe a partir del 26 de maig».

La xifra total de 27.413.475 euros inclou el pressupost de l’OACSE (Organisme Autònom de Centres Socials Especialitzats), que és de més de 3,5 milions d’euros. En aquest sentit, l’alcaldessa ha volgut subratllar que «som dels pocs ajuntaments de les nostres dimensions que gestionem cinc centres socials especialitzats», en referència al Centre Geriàtric, la Residència Sant Francesc, la Residència i Centre de Dia El Collet i el Centre de Dia Nou d’Octubre.

Pel que fa a les inversions, s’han previst un total de 2.585.368,07 euros, «la xifra més elevada que hem tingut mai», ha dit l’alcaldessa. En aquest capítol, marcat per les aportacions de l’EDUSI, s’inclouen projectes com la Biblioteca Municipal (que s’ubicarà a l’antic Centre de Salut), el Centre d’Atenció a la Ciutadania (a la plaça del Doctor Pera), la Via Litoral, la reducció del consum energètic de la xarxa d’enllumenat públic o la urbanització de l’eix cívic central (carrer de Sant Francesc i carrer de Ferreres Bretó).