Inici BENICARLÓ Benicarló senyalitza set rutes i senders saludables

Benicarló senyalitza set rutes i senders saludables

483

L’Ajuntament de Benicarló, a través d’una iniciativa conjunta entre la regidoria d’Esports i la de Turisme, ha senyalitzat set rutes i senders saludables pel terme de Benicarló. Els itineraris es poden recórrer a peu, en bicicleta o a cavall.
Aquest matí, el regidor d’Esports, Carlos Flos, i la regidora de Turisme, Rosanna Marzá, han presentat les set rutes circulars que formen part d’un projecte per posar en valor el territori i millorar la salut dels ciutadans a partir de l’activitat física. Com ha reconegut el regidor d’Esports, «aquesta iniciativa naix per la demanda dels esportistes no federats de poder practicar esport a l’aire lliure». A més, el regidor ha afegit que «és una manera excel·lent d’aprofitar la muntanya que tenim al terme». Per la seua banda, la regidora de Turisme ha afirmat que «amb aquest projecte donem resposta al turisme esportiu, un tipus de turisme molt demandat».

En concret, la primera de les set rutes, de 15,9 quilòmetres, té la sortida i l’arribada a l’ermita de Sant Gregori, passa per la Basseta del Bovalar i la Creu de Pàndols i està orientada per fer-la a peu. La segona, de 24,6 quilòmetres, amb sortida i arribada a la Punta del Riu, passa pel Puig de la Nau i es recomana fer-la a peu o a cavall. La tercera, de 24,5 quilòmetres, parteix de Sant Gregori i recorre quatre dels aljubs del terme, i es pot fer a peu o en bicicleta. La quarta, de 15,4 quilòmetres, també parteix de Sant Gregori, passa pel Coll dels Navarros i per la Tossa, i es recomana fer-la a peu. La cinquena, de 26,3 quilòmetres, també té la sortida i arribada a Sant Gregori, i està orientada per completar-la a peu o en bicicleta. La sisena, de 10,1 quilòmetres, parteix del Centre Hípic i es pot recórrer a peu o a cavall. Finalment, la setena, de 32,3 quilòmetres, planteja una volta completa al terme de Benicarló, i es recomana fer-la a peu o en bicicleta.
Per tal de donar a conéixer els més de 100 quilòmetres senyalitzats, s’han elaborat uns mapes que detallen el recorregut de les rutes, la distància, el desnivell acumulat i la durada estimada del recorregut. A més, cada ruta conté un codi QR que es pot llegir amb una aplicació mòbil que remet a l’usuari al recorregut en suport digital per poder seguir l’itinerari de manera interactiva. Els 2.000 mapes s’han imprès en valencià, castellà, anglés, francés, alemany i neerlandés i es poden recollir a la Tourist Info.

Article anteriorEsta semana te aconsejamos una web: Ahorradoras
Article següentVinaròs inicia el Plan Estratégico de Ciudad