Inici BENICARLÓ Benicarló rep una subvenció de la FEUP per a tres programes educatius...

Benicarló rep una subvenció de la FEUP per a tres programes educatius i d’inserció sociolaboral

351

Benicarló rep una subvenció de la FEUP per a tres programes educatius i d’inserció sociolaboral

Els més de 17.000 euros de la subvenció de la FEUP (Federació Espanyola d’Universitats Populars) es destinaran a un programa d’intervenció amb dones en situació d’exclusió social i dos projectes enfocats als joves. La de Benicarló és l’única Universitat Popular de tota la Comunitat Valenciana que ha rebut aquesta subvenció.

La Federació Espanyola d’Universitats Populars (FEUP) ha atorgat a l’Ajuntament de Benicarló una subvenció per a tres programes educatius i d’inserció que sumen un total de 17.544 euros, una xifra que supera de llarg les aportacions de la FEUP dels últims anys, que giraven al voltant dels 2.000 euros. Els programes, coordinats per la Universitat Popular de Benicarló, es duran a terme a través de les regidories de Benestar Social i Joventut, que ja han començat a treballar amb els diferents grups als quals van dirigits els programes.

D’una banda, el programa que compta amb més recursos es destinarà a fomentar la integració personal, social i laboral de dones en situació d’exclusió social. En aquest projecte participen un total de 25 dones amb dificultats de participar en la societat per causes diverses, ja siga la situació econòmica, la manca d’oportunitats d’aprenentatge o la discriminació, que les allunyen de la percepció d’ingressos, de la formació i de les activitats del seu entorn.

Aquestes dones tindran la possibilitat de millorar la seua ocupabilitat a través de diferents itineraris formatius que inclouen tallers d’informàtica i noves tecnologies, tallers de cures en domicili, grups de conversa, conferències o xarrades amb tècnics experts.

El segon dels programes va adreçat a joves i inclou continguts educatius i experiències que afavoriran valors de solidaritat, convivència, tolerància, igualtat i participació entre joves. El programa inclou tallers educatius sobre l’ús de les les noves tecnologies, com ara mòbils, jocs en xarxa, consoles o xarxes socials.

Finalment, el programa d’Inserció Sociolaboral Juvenil inclourà dos cursos i una conferència-taller per tal de donar eines a la joventut desocupada. Les activitats estan dirigides a joves d’entre 16 i 30 anys, especialment als que estiguen cursant batxillerat o cicles formatius, que participen en el programa de Garantia Juvenil o que hagen finalitzat els estudis universitaris. A més, també s’inclouen joves desocupats o que vulguen millorar la seua situació laboral.

La de Benicarló és l’única Universitat Popular de tota la Comunitat Valenciana que ha rebut aquesta subvenció per a la realització de programes d’interés general que atorga el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat a través de la FEUP.

Article anteriorCarnaval de Vinaròs cierra, con 57 intoxicaciones etílicas de menores
Article següent(Video) recuperació façana casa del Marqués