Inici BENICARLÓ Benicarló programa 17 espectacles per a la Temporada de Teatre 2024

Benicarló programa 17 espectacles per a la Temporada de Teatre 2024

122

Josep Maria Flotats, Carles Alberola i Alfred Picó i Las Niñas de Cádiz són els grans protagonistes de la cartellera d’enguany. La temporada també inclou onze muntatges de companyies de Benicarló

El regidor d’Arts Escèniques, Carlos Delshorts, i el tècnic de Cultura, Rafa Sánchez, han presentat avui la Temporada de Teatre de Benicarló, amb un total de 17 espectacles que ompliran l’agenda cultural benicarlanda des del 6 d’abril fins al 27 de juliol.

L’escenari principal serà l’Auditori Pedro Mercader, però també s’han programat representacions als jardins del Mucbe, al Magatzem de la Mar o als centres escolars, entre d’altres.

Carlos Delshorts s’ha mostrat orgullós de presentar «una temporada amb 17 espectacles i 29 representacions, on trobem tot tipus d’espectacles, des dels més intimistes fins a muntatges de gran format, comèdies o monòlegs». Delshorts també ha destacat que «les obres van adreçades a tot tipus de públics, des del públic més familiar fins al públic adult».

La temporada comença aquest dissabte 6 d’abril amb «El que ens dona la terra», de la companyia Puro Teatro, una lectura dramatitzada amb música i veu en directe.

Dissabte 13, el guionista i humorista Eugeni Alemany, Carxofa d’Or 2024, oferirà dos passis del seu reconegut monòleg «A ningú que li passe», que ja està a punt d’acomiadar-se dels escenaris.

El dissabte 27 arriba el torn d’una de les obres més destacades de la temporada, «La Disputa», amb dos grans de l’escena teatral: Josep Maria Flotats i Pep Planas, que escenificaran un combat dialèctic entre Voltaire i Rousseau, dos dels filòsofs més importants del segle XVIII.

Per al dissabte 4 de maig, dos dels actors més reconeguts de l’escena valenciana, Alfred Picó i Carles Alberola, representaran «L’últim ball», i per a l’1 de juny, Las Niñas de Cádiz portaran a Benicarló el seu últim espectacle, «Las bingueras de Eurípides».

La resta de la temporada la completaran Diabolus Teatre amb «Revolta a l’escenari», «Mitad y mitad», de Comboi Produccions; «Creatum», «Los trece de abajo», «Solas en casa», «Pabellón 6» i «Nuestro Asteroide», de l’Escola d’Arts Escèniques Guirigall; «Ganas de hablar», de Gran Teatro, La Escalera i Teatro de Guardia; «Los figurantes», obra de teatre de la Universitat Popular; «Ópalo», de Guzmán Arts Escèniques; i «Una de romanos», l’obra de teatre de final de curs del Grup de Teatre Afanias.

«La falca», de La Nave Va, serà l’espectacle que enguany es representarà als centres educatius i que proposa obrir un espai per tractar la temàtica de la salut mental, el suïcidi juvenil i el fet de demanar ajuda.

Els abonaments per a la temporada inclouran els espectacles «La disputa», «L’últim ball» i «Las bingueras de Eurípides» i estaran a la venda del 9 al 12 d’abril a través de la plataforma de compra d’entrades i de forma presencial al Mucbe a partir de les 9.00 hores (només amb targeta). El preu és de 30 euros.

Des del 13 d’abril fins a l’1 de juny es realitzarà la venda individual per a cada espectacle de la temporada,  en línia i presencial.

La venda d’entrades per als espectacles que no s’inclouen en l’abonament els gestionarà cada companyia.