Inici BENICARLÓ Benicarló presenta la programació dels Premis Literaris Ciutat

Benicarló presenta la programació dels Premis Literaris Ciutat

171

La Setmana dels Premis començarà dimecres 19 de novembre i finalitzarà dissabte 26 amb la gala de lliurament. També hi haurà presentació de llibres, teatre i xarrades, tot al voltant de la literatura

El regidor de Cultura, Pedro Manchón, ha presentat avui la programació de la Setmana dels Premis, que inclou tota l’activitat que es durà a terme del 19 al 26 de novembre amb motiu del lliurament dels Premis Literaris Internacionals Ciutat de Benicarló 2022.

Manchón ha reiterat l’aposta de l’Ajuntament per aquests Premis i ha agraït la col·laboració de totes les persones i entitats que fan possibles els Premis, «especialment els nostres patrocinadors IFF, Ineos Composites, Fundació Caixa Benicarló i la Universitat Jaume I». També ha volgut reiterar el treball d’Onada edicions, afirmant que la seua col·laboració és «cabdal».

Un dels actes més esperats de la Setmana serà l’anunci de les persones guanyadores de l’edició 2022, que tindrà lloc dimarts a la capella del Mucbe. El mateix dia, s’ha previst una programació especial a Ràdio Benicarló amb entrevistes i continguts relacionats amb els Premis Literaris.

El dia abans, dilluns 21, tindrà lloc la presentació del llibre L’estrella i els Reis Mags, d’Elena Fora a la sala d’actes de la Biblioteca Manel Garcia Grau.

El dia 24, dijous, la literatura s’apropa al Mercat Central de Benicarló per a una de les iniciatives clàssiques dels guardons, Els Premis al Mercat, en la qual a partir de les 10 hores, la clientela amb compres superiors a 10 € rebran un dels llibres guanyadors de les edicions anteriors. També el dijous els joves lectors pugen a l’escenari a l’activitat Imprescindibles: l’alumnat de la professora Carmen Navarro, de l’IES Ramón Cid presentaran els seus llibres preferits de 2022.

La periodista i escriptora Irene Rodrigo iniciarà les activitats del divendres amb el taller d’escriptura creativa Crea, escriu, expressa’t!, dirigit a l’alumnat de secundària, a les 10 i 12 hores. Ja de cara a la nit, serà el moment del teatre: Josep Pere Peyró presenta un exercici de voyeurisme actoral amb l’obra Set maneres de ser Hamlet. Les entrades són gratuïtes i es podran recollir a partir del 15 de novembre al Mucbe.

El colofó de la setmana serà la gala de lliurament dels Premis Literaris Internacionals Ciutat de Benicarló, el dissabte 26 a les 19 hores. La cita, que comptarà amb Irene Rodrigo com a presentadora, mantindrà el format d’entrevista amb els guanyadors i comptarà amb l’actuació del grup de jazz Free Boleros.

Enguany, la Setmana dels Premis ha volgut fer el seu particular homenatge a l’escriptor Joan Fuster i ha inclòs en la seua programació els actes que la Regidoria de Serveis Lingüístics ha preparat amb motiu de l’Any Fuster: l’espectacle El tocadiscos de Joan Fuster, un muntatge teatral amb música en directe de Pau Alabajos; l’exposició «Joan Fuster, una vida il·lustrada» de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, que es podrà visitar al Magatzem de la Mar fins el 25 de novembre; i la xarrada «Llibres i vida: Joan Fuster en perspectiva», a càrrec de Joan Borja, dirigida a l’alumnat dels instituts Joan Coromines, Ramón Cid i La Salle.