Inici BENICARLÓ Benicarló participa en la segona jornada de transferència del Laboratori de Serveis...

Benicarló participa en la segona jornada de transferència del Laboratori de Serveis Socials

85

Benicarló participa en la segona jornada de transferència del Laboratori de Serveis Socials

En la jornada s’ha reflexionat al voltant d’aspectes relacionats amb el diagnòstic territorial, els instruments de diagnòstic de la vulnerabilitat social i la tecnologia aplicada als Serveis Socials.

L’Ajuntament de Benicarló, com a membre fundador del Laboratori de Serveis Socials, va participar el passat dimecres en la Segona jornada de Transferència del Laboratori de Serveis Socials Benicarló-Vinaròs, inaugurada per la rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, el director general de l’Institut Valencià de Formació, Investigació i Qualitat (IVAFIQ) de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Joan Crespo, la vicepresidenta de la Diputació, Patricia Puerta, l’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, i l’alcalde de Vinaròs, Guillem Alsina, a més del director de l’Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local IIDL de la UJI, Vicente Budi.

La jornada va servir per a reflexionar sobre la perspectiva comunitària en el territori. En primer lloc, es va presentar el nou marc de serveis socials inclusius i el seu impacte a la província de Castelló i, a continuació, en tres taules redones, es va poder aprofundir en els aspectes relacionats amb el diagnòstic territorial, els instruments de diagnòstic de la vulnerabilitat social i la tecnologia aplicada als Serveis Socials.

A més, es va poder analitzar l’impacte de la COVID19 en el territori, aportant una perspectiva transversal i incorporant l’àmbit de la salut mental.

La jornada va servir per a presentar instruments i reflexionar sobre els reptes de la valoració dels serveis socials, amb la incorporació de la perspectiva jurídica per primera vegada.

Finalment, també es va presentar un tema clau en la millora de l’atenció de les persones en Serveis Socials, com es la tecnologia aplicada a la millora de la qualitat de vida de les persones majors, i la incorporació del xatbot inclusiu en l’atenció a les persones.

La jornada va comptar amb la presència de 120 persones de l’àmbit dels serveis socials, persones investigadores, tercer sector, empresariat i representats polítics.

Article anteriorNatació Vinaròs: primera jornada de lliga categoría promeses
Article següentBenicarló bonificarà el 50% de l’IBI als immobles que incorporen autoconsum energètic