Inici BENICARLÓ Benicarló organitza visites per donar a conéixer l’historia i cultura de la...

Benicarló organitza visites per donar a conéixer l’historia i cultura de la ciutat

308

Les activitats culturals per al mes de juliol incorporen dos noves visites dinamitzades: «Els orígens de Benicarló: L’alqueria musulmana» i «Les Roques de la Barbada: La mar a l’antiguitat». El programa el completa la visita al Poblat Iber Puig de la Nau i la visita pel Centre Històric, amb el Vi de Carlon com a protagonista.

La Regidoria de Cultura ha programat per al mes de juliol un seguit de visites teatralitzades i dinamitzades per tal de promocionar la història i la cultura del municipi de Benicarló. Com a novetat, enguany s’han preparat dos noves visites, amb l’alqueria musulmana i les roques de la Barbada com a rerefons.

La programació engegarà divendres 5 a les 20.15 hores amb una de les novetats, «Els orígens de Benicarló: L’alqueria musulmana». La visita dinamitzada, que inclou un taller familiar, repassarà els orígens de la ciutat de Benicarló. L’inici de la visita serà a la plaça de Sant Bartomeu.

Divendres 19 de juliol a les 20.15 hores arrancarà des del Museu dels Mariners la visita dinamitzada amb taller familiar «Les Roques de la Barbada: La mar a l’antiguitat», l’altra de les novetats d’enguany. Una visita que s’iniciarà amb el port primitiu de les roques de la Barbada i que recorrerà els principals capítols que han configurat la història marítima de la ciutat: des dels primers pescadors, els pirates, la llegenda del Crist de la Mar, el comerç del vi de Carlon i, ja més recentment, la construcció del port o el procés de la subhasta del peix.

Dissabte 13 a les 19.00 hores serà el torn de la visita teatralitzada pel Centre Històric «El Vi Carlon». El recorregut començarà davant de l’Ajuntament i passarà per la Presó, l’Edifici Gòtic i la casa tradicional del carrer de Santa Càndida. A través d’aquests tres escenaris, s’anirà desgranant la història d’un vi que està documentat des del segle XIII i que el 1683 va arribar a exportar 16 milions de botelles des del port de Benicarló.

El Poblat Iber del Puig de la Nau també serà protagonista d’aquesta programació, amb dos visites programades. Diumenge 14 a les 19.00 hores serà el torn per a la visita teatralitzada. La teatralització consistirà en l’escenificació del que era el dia a dia dels habitants del jaciment, on es podrà dialogar amb el pintor, la teixidora, els comerciants, els forners i, fins i tot, els guàrdies o la sacerdotessa que habitaven el Poblat. Per la seua part, diumenge 21 a les 19.00 hores es realitzarà la visita dinamitzada al jaciment amb l’escenificació de diversos espais del poblat per explicar la vida quotidiana dels habitants del jaciment en l’època dels ibers.

Les visites tenen un preu de 2 euros i necessiten inscripció prèvia al Mucbe, al telèfon 964 460 448 o acorreu.mucbe@ajuntamentdebenicarlo.org.

Article anteriorCN Vinaròs subcampió del Campionat Autonòmic
Article següentJocs internacionals a Tortosa: World Sport Games 2019