Inici BENICARLÓ Benicarló modifica el seu calendari fiscal per a ajudar en la crisis...

Benicarló modifica el seu calendari fiscal per a ajudar en la crisis del COVID-19

282

Els pagaments d’impostos, taxes i tributs es traslladaran al tercer i quart trimestre de l’any. L’equip de govern proposarà suspendre el cobrament de la taxa d’ocupació de via pública corresponent al 2020.

L’Ajuntament de Benicarló està promovent l’aplicació d’una sèrie de mesures econòmiques, presentades en un nou calendari fiscal, amb l’objectiu d’ajudar a pal·liar les dificultats econòmiques originades per la crisi sanitària de la Covid19.  Així ho ha anunciat el regidor d’Economia i Hisenda, Carlos Flos, en una roda de premsa telemàtica que ha tingut lloc aquest matí.

Flos ha remarcat que «després d’analitzar l’estat de les arques municipals i la normativa que ens afecta als ajuntaments, hem decidit proposar l’ampliació dels terminis de pagament voluntari de totes les taxes i impostos municipals».

Pel que fa a la taxa de recollida de residus, el nou calendari fiscal modifica el període de cobrament voluntari i el desplaça a l’1 de juliol, mentre que els rebuts domiciliats es cobraran a partir de l’1 d’agost. El període de pagament finalitzarà el 31 d’agost.

El mateix passarà amb l’Impost de Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM), que trasllada el cobrament voluntari a l’1 de setembre. Els rebuts domiciliats es cobraran a partir de l’1 d’octubre i el període de pagament finalitzarà el 31 d’octubre.

Els primers rebuts que s’havien de cobrar abans de l’entrada en vigor de l’estat d’alarma, és a dir, la taxa per entrada i sortida de vehicles a través de les voreres (guals) i la taxa de reserva d’aparcament exclusiu i càrrega i descàrrega de mercaderies, no es cobraran fins que no finalitze l’estat d’alarma. Així, en el moment que es decrete la suspensió de l’estat d’alarma, s’obrirà un termini de dos mesos per a abonar aquests rebuts.

Pel que fa a la taxa d’ocupació de via pública, l’equip de govern proposarà eliminar-ne el cobrament corresponent al 2020.

Finalment, segons ha explicat el regidor, «la Diputació ha decidit retardar un mes el pagament de l’IBI [Impost de Béns Immobles] i nosaltres demanarem retardar també el pagament de l’IAE [Impost d’Activitats Econòmiques]». D’aquesta manera, l’IBI passarà a cobrar-se del 6 de juny al 7 de setembre i l’IAE es cobraria del 17 de setembre al 16 de novembre.

Carlos Flos ha volgut subratllar que «des del primer dia d’aquesta crisi estem prioritzant les necessitats bàsiques de les persones, agilitant ajudes d’emergència social i també accelerant al màxim els pagaments als proveïdors, que ja sumen més d’un milió d’euros».

Les propostes per a modificar el calendari fiscal es debatran en el ple ordinari del proper mes de maig.  

Article anteriorVinaròs intesifica els controls d’accés aquest pont de maig
Article següentFotogaleria Vinaròs: desembocadura riu Cervol (2)