Inici BENICARLÓ Benicarló millora la il·luminació de la carretera del Polígon El Collet

Benicarló millora la il·luminació de la carretera del Polígon El Collet

328

 

L’actuació és una reivindicació històrica dels veïns i millorarà la seguretat de la zona, on passen cada dia centenars de persones. Aquesta millora se suma a altres actuacions que s’han dut a terme recentment al Polígon, com el carril bici i la renovació de la xarxa d’abastiment d’aigua, i es complementaran amb les que estan recollides en el Pla Director de les Zones Industrials.

Fotos: Julián Zaragozà

L’Ajuntament de Benicarló ha invertit 14.000 euros en la millora de la il·luminació del tram de carretera CV-135, de propietat municipal, que va des del nucli urbà fins a la variant de la N-340. L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha ressaltat que «l’actuació respon a una reivindicació dels veïns i servirà per a reforçar la seguretat de la zona, per la qual passen centenars de persones cada dia, i per a millorar la imatge d’un dels principals punts d’entrada a Benicarló».

Miralles també ha recordat que «aquest projecte ve des de fa molt de temps i s’ha anat retardant per la complexitat dels tràmits administratius, però ara, finalment, ja el podem donar per acabat».

Per la seua part, el regidor d’Obres i Serveis, Ilde Añó, ha detallat els treballs que ha dut a terme la Brigada d’Obres i Serveis, l’encarregada d’instal·lar tant les lluminàries com els bàculs, que han estat subministrats per la Generalitat Valenciana. Añó ha concretat que «s’han instal·lat 23 punts de llum LED d’alta eficiència energètica, d’entre 1.200 i 21.000 lúmens».

A més de la millora en la il·luminació, recentment també s’ha renovat el carril bici que circula per la banda dreta del polígon. Aquesta també era una millora necessària, tant a nivell de sostenibilitat com de seguretat per a les bicicletes. De fet, el nou carril enllaça, en dos punts diferents, amb la banda esquerra del Polígon, de manera que evita riscos per als ciclistes i connecta amb els trams que hi ha habilitats als carrers interiors. Les obres han anat a càrrec de la Direcció Territorial d’Urbanisme.

Una altra actuació que s’ha dut a terme últimament al Polígon Industrial és la primera fase de les obres de millora de la xarxa de distribució d’aigua, que permet evitar les fuites d’aigua i millorar el rendiment de la xarxa, que abans de les actuacions era entre el 10 % i el 23 %. Aquests treballs han suposat una inversió de 428.000 euros, als que se sumaran 160.000 euros de la segona fase de les obres, que completaran la renovació del total de la xarxa.

Per últim, el regidor d’Urbanisme, Román Sánchez, ha destacat que «totes aquestes actuacions es complementaran amb les que estan recollides en el Pla Director de les Zones Industrials que ha encarregat l’Ajuntament». El regidor ha detallat que «el Pla l’ha redactat recentment una empresa externa, amb la col·laboració de tècnics municipals i la participació d’empresaris de l’àrea industrial». Com ha detallat Sánchez, «el Pla recull treballs d’infraestructures, de serveis i iniciatives de mobilitat i sostenibilitat que serviran per potenciar les nostres àrees industrials i fer-les més competitives».

Article anteriorVinaròs-Benicarló: Matinal de temporal en llamps i trons i arc de Sant Martí
Article següentPel terme de Vinaròs passejant i fort vent bufant