Inici BENICARLÓ Benicarló millora els desperfectes i l’estructura de l’Edifici Irta

Benicarló millora els desperfectes i l’estructura de l’Edifici Irta

58

S’han reparat les estructures afectades per aluminosi i s’han resolt els problemes de goteres. Està previst que les obres finalitzen abans d’un mes.

L’Ajuntament de Benicarló, a través de la Regidoria d’Urbanisme, està duent a terme treballs de millora a l’Edifici Irta amb l’objectiu d’adequar les instal·lacions i reparar els desperfectes que s’havien acumulat els últims anys, especialment a l’estructura de la façana principal

Les obres, que han suposat una inversió de més de 48.000 euros, han consistit a reparar les estructures afectades per l’aluminosi i la resolució dels problemes de goteres. En concret, s’han reparat els pilars i les bigues exteriors, i s’ha reforçat el forjat exterior i la coberta.

«Totes aquestes millores responen a un compromís que l’Ajuntament de Benicarló tenia amb la propietat de l’edifici [la Fundació Caixa Castelló] i que, durant 15 anys, no s’han dut a terme», ha explicat el regidor d’Urbanisme, Juan Pascual Sorlí. «D’aquesta manera —ha reiterat—, complim amb la promesa inicial i millorem aquesta infraestructura, tal i com figurava en el contracte inicial d’arrendament».

Actualment, l’Edifici Irta acull la Unitat de Respir per a persones malaltes d’Alzhéimer i l’associació Ateneu Maestrat, que dona servei a persones afectades per dany cerebral sobrevingut.

«Una vegada finalitzades les obres —ha assenyalat el regidor—, podrem valorar les noves opcions d’ús d’aquest edifici, un espai que té grans possibilitats i que podria acollir nous recursos per a la ciutadania de Benicarló».

Està previst que les obres finalitzen en un mes.