Inici BENICARLÓ (Benicarló) Lissy López Prats, nomenada Persona Destacada en l’Àmbit Cultural de l’any...

(Benicarló) Lissy López Prats, nomenada Persona Destacada en l’Àmbit Cultural de l’any 2021

376

Lissy López Prats, nomenada Persona Destacada en l’Àmbit Cultural de l’any 2021

La musicòloga, cantant i ballarina benicarlanda Lissy López ha destacat en els camps de l’ensenyament, la creació i la difusió de la música i la dansa. Acumula una trajectòria de més de 40 anys.

El plenari del Consell Municipal de Cultura ha acordat proposar la musicòloga, cantant, ballarina, intèrpret i professora de música Luisa Maria López Prats, ‘Lissy’, com a Persona Destacada en l’Àmbit Cultural de l’any 2021 en reconeixement a la seua tasca en l’ensenyament, la creació i la difusió de la música i la dansa a Benicarló.

Lissy López (Benicarló, 1960) ha mantingut al llarg de la seua trajectòria una vinculació molt estreta amb la cultura musical de Benicarló i representa tota una generació de músics i ballarins dels més diversos estils, des de la música coral i popular fins a la més acadèmica, que en els darrers quaranta anys han fet de Benicarló un referent en el món de la música i la dansa.

Lissy López ha estat intèrpret de llaüt, de guitarra i de piano en tot tipus de conjunts i agrupacions musicals, ha estat directora artística i musical de la Coral Polifònica Benicarlanda, ha cantat i ha ballat damunt dels escenaris, ha impartit classes de música i dansa, ha dirigit coreografies i acompanyaments per a multitud d’esdeveniments i ha treballat com a compositora i arranjadora de reconeguts himnes i peces populars.

El nomenament de Lissy serà a la vegada un reconeixement a una saga familiar que, durant diverses generacions, han estat sempre vinculades a la cultura popular local, començant pel seu besavi Manuel Forés, ‘Uel de l’Era’, reconegut versador i escriptor autodidacta que va deixar magnífiques cròniques rimades del Benicarló de fa cent anys.

La proposta de nomenament ha sorgit de l’associació cultural Veniu a Cantar.

Article anteriorAmposta: 50 anys de vestits de paper al Museu de les Terres de l’Ebre
Article següentL’Ajuntament de Peníscola posa en marxa una plataforma pròpia de venda en línia per al comerç local