Inici BENICARLÓ Benicarló intensificarà el control per evitar l’abocament incontrolat de residus

Benicarló intensificarà el control per evitar l’abocament incontrolat de residus

169

L’Ajuntament posarà en marxa campanyes informatives i de conscienciació i aposta també per la via sancionadora

Els regidors de Medi Ambient i de Policia, José Antonio Redorat i Fabián Flos, s’han reunit aquest matí amb tècnics municipals i responsables de l’empresa concessionària de la recollida de residus per a abordar la problemàtica de l’abocament incontrolat de residus que afecta a Benicarló.

La reunió ha servit per a analitzar minuciosament l’abast del problema, examinar les àrees més afectades i posar damunt de la taula diferents estratègies per tal de donar una solució a aquest desafiament mediambiental d’una manera integral i proactiva.

«És urgent posar fi a aquest problema recurrent  —ha dit José Antonio Redorat—, i per això hem decidit activar accions encaminades a informar i conscienciar la ciutadania, sense oblidar la via sancionadora que preveu l’ordenança».

Així, a més d’identificar els principals punts negres (35 en tot el terme municipal), els regidors han subratllat la importància de la responsabilitat individual en la gestió adequada dels residus i han insistit en la necessitat de posar en marxa diferents campanyes educatives i de sensibilització per a fer arribar la informació a tots els veïns i veïnes de Benicarló.

Paral·lelament, també s’ha acordat reforçar la vigilància i la videovigilància i, al mateix temps, imposar les sancions que preveu l’Ordenança reguladora de la gestió dels residus urbans de Benicarló.

El regidor de Medi Ambient ha expressat el seu compromís de posar tots els recursos per a resoldre aquest problema de manera efectiva i garantir així un entorn més net per a tota la ciutadania de Benicarló.

Redorat ha fet una crida als veïns i veïnes en el sentit de fer un ús correcte dels contenidors de reciclatge. «Si complim les normes i reciclem com cal, això repercutirà de manera directa en un medi ambient més sostenible i també en el benestar de tota la ciutadania».

Cal recordar que Benicarló disposa d’un ecoparc al camí de Sant Mateu (al costat del camp de futbol), on es poden portar tots aquells residus que no tenen cabuda als contenidors de recollida selectiva, i compta també amb un servei gratuït de retirada de residus voluminosos disponible al telèfon 964 46 12 53.